Jarný beh v Kerte
22. 4. 2024

beh jarný (1).jpg

Tohtoročná bežecká sezóna v Michalovciach odštartovala v nedeľu 7. apríla v parku Kerta. Konal sa tu 7. ročník Jarného behu Michalovčanov.

Za teplého slnečného počasia sa stretlo viac ako 90 bežcov a 50 detí, ktoré súťažili vo vekovej kategórii do 9 rokov. Trať hlavného behu mala dĺžku 3 km a pozostávala z troch okruhov so štartom pri altánku v parku, odkiaľ sa bežalo smerom na Kostolné námestie, za bránou Kerty doľava a po Ulici farskej a Ul. Grófa Antala Sztárayho naspäť do Kerty. Spomedzi mužov dobehol do cieľa prvý Michal Jenčo, najrýchlejšou spomedzi žien bola Gabriela Gonosová.

Deti bežali 500-metrový okruh v parku. Najlepší čas mali Timea Joneková spomedzi dievčat a Martin Huska spomedzi chlapcov.

Najstarším súťažiacim bol už tradičný účastník bežeckých pretekov, 80-nik Gerard Parilak. Medaily víťazom odovzdal primátor mesta Michalovce Miroslav Dufinec. Podujatie pripravili mesto Michalovce a Atletický klub Michalovce v spolupráci s ďalšími partnermi. Víťazom gratulujeme a ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili alebo prišli povzbudiť pretekárov.

red