V technologickom svete a v oblasti tvorcov obsahu vyvoláva rozruch nová aplikácia s názvom Airchat. Táto platforma označovaná aj ako „sociálna vysielačka“ si rýchlo získava popularitu a zaujala pozornosť technologických nadšencov, tvorcov obsahu a rôznych online osobností. Airchat, ktorý v roku 2023 založili Naval Ravikant (bývalý generálny riaditeľ AngelList) a Brian Norgard (bývalý CPO Tinderu), zažil vlažný štart. Po opätovnom spustení v apríli 2024 sa však karta obrátila a aplikácia zaznamenáva prudký rast.

Platforma ponúka kanály s krátkymi zvukovými nahrávkami, ktoré sú automaticky prepisované do textu. Táto funkcia umožňuje používateľom ľahko sledovať konverzácie a zapájať sa do nich, aj keď ich nemôžu aktívne počúvať.

Miliardár Peter Thiel, spoluzakladateľ PayPalu
Neprehliadnite

Peter Thiel verí, že AI bude pohromou pre matematikov viac ako pre autorov textu

Airchat si rýchlo získal srdcia technologických zasvätencov, od venture investorov po zakladateľov startupov. Aplikáciu používajú aj technologickí reportéri a dokonca aj bývalý republikánsky kongresman George Santos.

Pre tvorcov obsahu je však Airchat obzvlášť zaujímavý. Platforma má kanál venovaný tvorcom obsahu s názvom Creators, kde sa stretávajú osobnosti ako generálny riaditeľ firmy Karat Eric Wei, odborníčka na marketing influencerov Lia Habermanová či Brett Dashevsky, moderátor podujatí Creator Economy NYC. Dashevsky, ktorý sa sám označuje za zarytého používateľa X, uviedol, že Airchat už vytlačil jeho priemerný čas strávený na tejto sociálnej sieti. „Na Airchate je niečo oveľa ľudskejšie a zábavnejšie, čo Threads a X jednoducho nemajú,“ povedal pre Business Insider.

Ďalšie dôležité správy

Huawei Pura 70
Neprehliadnite

Huawei zvyšuje tlak na Apple v Číne. Uvádza nový rad Pura 70 so zasúvateľným foťákom