Chceš to nahlas spieva Bystrík v energickej novinke, ku ktorej ho inšpirovalo Taliansko!  

Bystrík predstavuje ďalší song z albumu Chceš to nahlas. Pieseň s rovnakým názvom vznikla na chate na Donovaloch a očarí vás pozitívnou energiou. Autorom hudby piesne je Bystrík, text napísal Róbert Sedlák spolu s Bystríkom. Grafické spracovanie klipu v pastelových farbách má na konte Matej Petrík. Vypočujte si novinku Chceš to nahlas, ku ktorej Bystríka inšpiroval taliansky slogan Dolce vita!

Pieseň Chceš to nahlas je hudobne odlišná od Bystríkových predchádzajúcich skladieb. Mix popu a rocku s energickým beatom pritiahne fanúšikov od prvej tóniny.

„Pieseň Chceš to nahlas sme začali spontánne hrať s kapelou na chate na Donovaloch. Chystali sme si nápady na nový album a začali sme improvizovať. Ja som začal spievať ako keby v taliančine, s nižšie posadeným hlasom a začalo sa nám to páčiť. Je pre mňa dôležité ponúknuť fanúšikom niečo nové a jedinečné. Preto som sa rozhodol odísť z môjho obvyklého žánru a skúsiť niečo úplne iné. Je to pieseň a o tom, ako ju treba hovoriť nahlas. Nie je to len o slovách, ale aj o činoch. Ako spevák chcem, aby moje piesne zasiahli ľudí a priniesli im radosť a pozitívne emócie,“ prezradil Bystrík.

 Inšpiráciu k novinke našiel Bystrík v talianskom slogane Dolce vita. Jeho skladby znejú uvoľnene, ako keby ste boli stále na dovolenke.

„Taliani majú výborných muzikantov a spevákov, len z tých najznámejších Zucchero, Ramazzotti, Tiziano Ferro alebo môj obľúbenec Cesare Cremonini. Keby ste si zapli talianske rádio, málokedy počujete iného interpreta ako ich domáceho. Taliansku hatlaninu sme nakoniec pretvorili do slovenčiny. Ide jar, lásky sa prebúdzajú a k tomu sa určite hodí song s textom o tom, že si navzájom chceme dobre,“ s úsmevom konštatuje spevák a skladateľ.

Pieseň Chceš to nahlas dostala aj obrazovú podobu. V klipe sa za kameru postavil Kubo „Točič“ Chochula, Grafické spracovanie má na svedomí Matej Petrík, s ktorým Bystrík spolupracoval na klipe 70 sukieň mala.

„Chceš to nahlas je energické dielo, ktoré je zároveň plné citov. Takisto sme pristupovali aj ku textovému klipu. Vychádza z našej palety pastelových odtieňov, tak ako aj grafika, ktorú sme použili na našom novom CD. Samotné slová abstraktne uchopujú myšlienku samotných textov v dynamickom tempe. Obraz je doplnený mnou ako centrálnou postavou, ktorá odovzdáva posolstvo vášne tejto piesne. Nakrúcali sme na modrom pozadí, čiže som musel simulovať ako rozťahujem písmená alebo po nich skáčem. Miestami to bolo dosť vtipné,“ opisuje nakrúcanie Bystrík.

Novinka Chceš to nahlas pochádza z albumu s rovnakým názvom, ktorý sa teší obľube u fanúšikov. Na siedmom Bystríkovom albume je celkovo 14 rytmických  piesní, na ktorých spolupracoval s producentom Ľubomírom Mazákom, spoluproducentom Jurajom Adamom a s hudobníkmi Mariánom Radošovským, Ondrejom Kadlečíkom, Gabrielom Vohlárikom a Petrom Kaderom. Texty má na konte Vlado Krausz, po jednom texte prispeli Zuzana Smatanová a manažér Bystríka Róbert Sedlák.

„Spolupráca s Ľubom Mazákom bola pre mňa veľmi inšpiratívna. Je to veľmi talentovaný producent, spolu sme hľadali nový zvuk pre moje piesne. Chcel som, aby boli také „Bystríkovské“ a originálne. Naživo ich zahráme spolu s kapelou na špeciálnom koncert 7. septembra v Trnavskom amfiteátri. Práve tu si môžete zaspievať s nami nahlas aj pieseň Chceš to nahlas. Verím, že vám prinesie rovnaké emócie, ako mne pri jej tvorbe. Rád sa stretávam s fanúšikmi osobne. Milujem túto interakciu a povzbudenie, ktoré mi dávajú,“ uzatvára Bystrík.

Vstupenky na koncerty Bystríka si môžete kúpiť tu: https://vstupenky.maxiticket.sk/bystrik
Album s podpisom tu: https://www.spinaker.sk/bystrik-chces-to-nahlas-s-podpisom
Klip Chceš to nahlas: https://www.youtube.com/watch?v=HWTTro1wDbU
Web: www.bystrik.com
YT: https://www.youtube.com/channel/UCOPxhsVRl-gwrqUzW9OGYHQ
FB: https://sk-sk.facebook.com/BystrikOfficial/

TS – NK Factory
FOTO – Kubo „Točič“ Chochula