Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne prehliadky / 18. apríl 2024

Módna prehliadka Dior Fall 24

Ready-to-wear kolekcia pre sezónu jeseň 2024 predstavená v New Yorku.

Módna prehliadka Dior Fall 24

S kolekciami, ktoré udávajú tempo módnych sezón, predstavuje jeseň pre Maria Grazia Chiuri osobitné obdobie reflexie, ktoré sa neustále obnovuje. Šatník je zakaždým oživený sériou kúskov, ktorých jedinečná konštrukcia, strihy, materiály a kreativita dokážu splniť všetky ženské potreby.

#DiorFall24

Najnovšia línia Dior je príležitosťou vzdať hold New Yorku. V autobiografii Christiana Diora je jedna kapitola venovaná jeho ceste z Paríža do New Yorku, kde otvára dialóg medzi hlavnými mestami štýlu, ktorý Maria Grazia Chiuri zdôraznila v dvoch kľúčových printoch: Socha slobody a Eiffelova veža, ktoré prekvitajú vo veľkom formáte na mnohých modeloch.

Inšpirácia

Mostom medzi oboma kultúrami je Marlene Dietrich, charizmatická herečka, spojená s Diorom v živote aj na obrazovke. Maria Grazia Chiuri z nej čerpala inšpiráciu na vytvorenie kolekcie, ktorá spája siluetu Diora s fantazmagorickou prítomnosťou a chlapčenskou príťažlivosťou tejto divy. Mužské obleky Marlene Dietrichovej vyvolali škandál a potvrdili právo ženy vybrať si oblečenie podľa vlastnej preferencie.

Použité tvídy pochádzali priamo z výberu anglických pánskych látok. Monsieur Dior vo svojom Petit Dictionnaire de la Mode napísal: „V posledných rokoch rozšírili tvídy svoje použitie aj na elegantné obleky. Podľa mňa sú mimoriadne elegantné. Nosiť ich na vidieku je „povinnosť“. Kedysi ste mohli dostať tvídy len v dosť ťažkej váhe, ale teraz ich dostanete vo všetkých gramážach, kvalitách a farbách.”

Štýl 40-tych rokov

Bundy sa spájajú so širokými nohavicami alebo ceruzkovými sukňami pod kolená. Vzácne a niekedy veľmi ľahké šaty, pripomínajúce štýl 40-tych rokov, odhaľujú spodnú bielizeň, ktorá sa ukazuje ako nevyhnutná súčasť outfitu.

Látky ako tepaný satén, drvený zamat a krep sú po novom interpretované v súčasnom duchu. Niektoré z čipkovaných šiat, ktoré sa často odhaľujú pod veľkými podšitými kabátmi, sú vyrobené z prešívaného nylonu s motívom cannage. Výšivka evokuje brošne a odráža kódy podpisov, ktoré sú zakladateľovi také vzácne: hviezda, konvalinka, ďatelina a včela. Čipkované goliere sa stávajú skutočnými štrukturálnymi intarziami.

Pozrite si zábery z módnej prehliadky #DiorFall24:

Kolekcia Dior Fall 2024, predstavená 15. apríla 2024 v New Yorku, stelesňuje celý rad možností, ktoré oslavujú stretnutie kultúr. Rozhovor o slobode, ktorá dáva tvar a podstatu všetkému, čím sa každá žena rozhodne byť.

    585

    Súvisiace články