Denník N

Ráno s NHL: Príhoda v Soči mi potvrdila, aký je Crosby človek, vraví Surový

Sidney Crosby v drese Pittsburghu Penguins. Foto - TASR/AP
Sidney Crosby v drese Pittsburghu Penguins. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobré ráno,

keď Sidney Crosby minulý týždeň dosiahol svoju tisícu asistenciu v základnej časti NHL, komunikačné oddelenie Pittsburghu zverejnilo zoznam 108 hráčov, ktorí z nich vyťažili aspoň jeden gól.

Na čele je podľa očakávania jeho dlhoročný spoluhráč Jevgenij Malkin (138 gólov), druhý v poradí ešte nedávno partner z elitného útoku Jake Guentzel (114), ktorého na konci tohtoročného prestupového obdobia vymenili do Caroliny.

V menoslove sú aj štyria Slováci. Najviac z Crosbyho prihrávok vyťažili Tomáš Surový a Miroslav Šatan – obaja po 6 gólov. Nie je to síce veľa, ale Pittsburgh je jeden z tých klubov, kde sa výraznejšie nepresadil nijaký z deviatich Slovákov, ktorí zaň nastúpili aspoň na jeden zápas. Naposledy ním bol ešte v roku 2009 Šatan, ktorý s tímom získal Stanleyho pohár.

Najviac duelov za Penguins, 126 v troch sezónach, však odohral Surový a hovorili sme s ním aj po čerstvom Crosbyho míľniku.

V noci hral Erik Černák, no nebodoval. Jeho spoluhráč Nikita Kučerov sa však stal piatym hráčom v histórii, ktorý nazbieral 100 asistencií v jednej sezóne.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa pravidelne venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


Stretli sa v Soči

Crosby asistoval Surovému pri všetkých šiestich zásahoch v sezóne 2005/06, ktorá bola preňho posledná v NHL a zároveň nováčikovská pre Crosbyho. Získal v nej až 102 bodov (39+63) a povedal, že si to váži, lebo nevie, či sa mu to ešte niekedy podarí zopakovať. Nuž, podarilo sa, a to dokonca ešte päťkrát.

Crosbyho chvália nielen za hokejové, ale aj za ľudské vlastnosti, čo Surový potvrdzuje: „Keď som ho stretol na olympiáde v Soči 2014, kde Kanadu priviedol k zlatu,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie