Generálny riaditeľ JPMorgan Chase Jamie Dimon netají, že jeho firma je all-in v oblasti umelej inteligencie. Šéf najväčšej americkej banky predstavuje svoju víziu budúcnosti peňazí vo svete AI. Budete sa môcť obrátiť na budúceho četbota banky – nazvime to ChatJPM – a povedať: „Mám 30 rokov, čo mám robiť?“. Četbot vraj ochotne poradí. J. Dimon hovorí pre Bloomberg, že v niektorých ohľadoch to „môžeme urobiť už dnes".

AI bude technológiou, ktorá sa stane ešte sofistikovanejšou, povedal. „Všetko, čo sa chystá, je, že bude o vás vedieť viac, dozvie sa o vás viac,“ dodal J. Dimon. „AI bude obrovskou pomocou."

V nedávnom liste akcionárom najvyšší predstaviteľ banky prisúdil značnú dôležitosť AI v rámci JPMorgan a spoločnosti ako celku. Vznikajúcu technológiu prirovnal k „tlačiarenskému lisu, parnému stroju, elektrine, počítačom a internetu“.

Banka so sídlom v New Yorku má v súčasnosti tisíce zamestnancov pracujúcich na AI. JPMorgan už predtým vyhlásila, že AI bude súčasťou každého z procesov banky vrátane obchodovania, výskumu, zaistenia akcií a služieb zákazníkom. Umelá inteligencia pravdepodobne dramaticky zlepší kvalitu života pracovníkov, ale ako pri každej novej technológii dôjde aj k strate niektorých pracovných miest, povedal J. Dimon.

JPMorgan už ponúka služby kreditných kariet a expanduje do oblastí cestovania, reštaurácií a hotelov. „Všetky tieto oblasti budú čoraz viac poháňané AI,“ povedal Dimon. „Takže ak vám napadne čokoľvek, čo vám ponúkame, všetko bude poháňané AI," dodal.

Ďalšie dôležité správy

AI
Neprehliadnite

Všeobecná umelá inteligencia je bližšie, ako sa zdá