Rusi raketami zaútočili na mesto Černihiv. Hlásia najmenej 14 mŕtvych a desiatky zranených, medzi nimi aj deti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Východoukrajinské mesto Černihiv
Tento článok pre vás načítala AI.
  • aktualizované 17. apríla 2024, 21:02

Stredajší ruský útok na ukrajinské mesto Černihiv neprežilo najmenej 17 ľudí. Zranenia utrpelo 61 ľudí, sú medzi nimi aj tri deti. Oznámila to generálna prokuratúra.

Mesto zasiahli tri rakety okolo deviatej ráno. Gubernátor Černihivskej oblasti Viačeslav Čaus priblížil, že zasiahnutá bola oblasť pri centre mesta. Úradujúci starosta mesta Oleksandr Lomako uviedol, že zasiahnutá bola civilná a sociálna infraštruktúra.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Útok zničil osemposchodovú budovu a poškodil štyri výškové budovy, nemocnicu, vzdelávaciu inštitúciu a desiatky áut, povedal Oleksij Kuleba z kancelárie prezidenta Volodymyra Zelenského. Počet obetí sa môže zvýšiť, keďže pokračuje pátracia a záchranná operácia. Najmenej traja ľudia sú podľa ministra vnútra Ihora Klymenka nezvestní.

„To by sa nestalo, keby Ukrajina dostala dostatok prostriedkov protivzdušnej obrany a keby odhodlanie sveta čeliť ruskému teroru bolo dostatočné,“ vyjadril sa Zelenskyj. „Ukrajinské odhodlanie. Potrebná je dostatočná oddanosť od partnerov a dostatočná podpora, aby to odrážala,“ povedal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ihor KlymenkoOleksij KulebaVolodymyr Zelenskyj