Minister spravodlivosti Boris Susko. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Minister Susko tvrdí, že odchod prokurátorov neohrozí prípad vraždy Kuciaka

17.04.2024, 14:42
Autor:
TASRTASR

Minister poukázal na to, že generálny prokurátor ponechal prípady, kde bolo skončené prípravné konanie, niekdajším prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry.

Prípad vraždy novinára Jána Kuciaka nebude avizovaným odchodom dozorových prokurátorov Matúša Harkabusa a Daniela Mikuláša z prokuratúry ohrozený.

Po stredajšom rokovaní vlády o tom ubezpečil minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD).

image

Odchádzajú prokurátori, ktorí dozorovali prípad vraždy Jána Kuciaka

"Máme tu dosť fundovaných prokurátorov krajských prokuratúr aj Generálnej prokuratúry, ktorí budú spôsobilí ďalej dozorovať tieto spisy," povedal Susko.

Minister poukázal na to, že generálny prokurátor ponechal prípady, kde bolo skončené prípravné konanie, niekdajším prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry. "Je to veľmi zaujímavá situácia, keď oni sami, ktorí volali po tom, že chcú tieto kauzy dozorovať, sa ich teraz zbavujú," dodal.

Denník N informoval o tom, že Harkabus a Mikuláš sa k 30. júnu vzdali funkcie prokurátorov. Po zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry pôsobia na Generálnej prokuratúre. Tá personálne zmeny nekomentovala.

"Generálna prokuratúra nebude riešiť personálne záležitosti prostredníctvom médií," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Zuzana Drobová.

01 - Modified: 2024-04-17 13:55:09 - Feat.: - Title: Prípad vraždy Kuciaka by mal dozorovať prokurátor z Trnavy. Existuje aj možnosť, že pôjde do stratena 02 - Modified: 2022-10-26 08:41:51 - Feat.: - Title: Žilinka poveril výkonom funkcie zástupcu špeciálneho prokurátora Daniela Mikuláša
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
30. apríl 2024 00:50