Denník N

Newsfilter: Občania vzdorujú Ficovej zahraničnej politike veľkou zbierkou pre ukrajinskú armádu

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

1. Slovensko zbiera peniaze na muníciu pre Ukrajinu – za prvý deň poslali ľudia 200-tisíc eur, cieľ je milión. 2. „Grófka“ Rošková dostala na prvom stupni podmienku. 3. Smer chce zlomiť KDH.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

K ČSOB Smart účtu bez poplatku za vedenie môžete okrem SmartSlužieb+ teraz získať aj bonus až do výšky 150€. Založte si účet,splňte jednoduché podmienky a bonus môže byť váš.

Správy vybral a komentoval Roman Pataj

1. Slovensko zbiera peniaze na muníciu pre Ukrajinu – za prvý deň poslali ľudia 200-tisíc eur, cieľ je milión

Slovenské mimovládne organizácie spustili zbierku na muníciu pre ukrajinskú armádu. Základným cieľom je vyzbierať 250-tisíc eur, ale organizátori dúfajú, že sa im podarí od dobrovoľných darcov získať milión.

Celá suma pôjde na financovanie iniciatívy českej vlády, ktorá v rôznych krajinách sveta našla milión kusov delostreleckej munície. Ukrajina trpí jej nedostatkom v čase, keď ju nevyhnutne potrebuje, aby sa mohla brániť ruskej agresii. Miliónový cieľ nie je nereálny. V čase zverejnenia tohto textu sa na konci prvého dňa blížila vyzbieraná čiastka k hranici 200-tisíc eur.

Zbierku zastrešuje Občianske združenie Mier Ukrajine v spolupráci s českým Dárkom pro Putina, All4Ukraine (s ktorým nosia slovenskí novinári sanitky na Ukrajinu) a Doniom. Verejnú podporu vyjadrili účastník SNP Otto Šimko, dokumentarista Pavol Pekarčík, náš kolega Martin M. Šimečka, Magda Vášaryová, Táňa Pauhofová, Kamila Magálová a ďalšie osobnosti.

Počúvajte partizána! „S agresormi nebolo možné vyjednávať, bolo treba ich poraziť. Táto skúsenosť z druhej svetovej vojny platí aj pre Ukrajinu,“ povedal Otto Šimko. To, že sa angažuje práve on, je pre zbierku skvelé. Urážať a ponižovať 100-ročného veterána boja proti nacizmu si azda nedovolí ani aktuálna vládna koalícia. Ak by si aj dovolila, len

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ficova vláda

KDH

Newsfilter

  • Newsfilter Denníka N vyberá každý večer 10 udalostí dňa. Tri najdôležitejšie vysvetľuje v dlhších bodoch, zvyšné jednou vetou. Pridáva odkazy na zaujímavé články, citát dňa, najnovšieho Shootyho a na záver Posledné slovo Braňa Bezáka
  • Píšu ho editori a editorky Denníka N Roman Pataj, Juraj Javorský, Tomáš Gális, Filip Obradovič, Jana Shemesh a Monika Tódová
  • Nové vydania zverejňujeme na webe každý pracovný deň do 20:00, v nedeľu navyše vychádza súhrnný Týždenný newsfilter. Súčasne so zverejnením na webe posielame Newsfilter aj ako newsletter (aktivujte si odber tu)
  • Vždy nasledujúce ráno do 6:00 garantujeme zverejnenie audioverzie v predplatiteľskej aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty

Poľnohospodárska platobná agentúra

Robert Fico

Smer

Vojna na Ukrajine

Komentáre

Teraz najčítanejšie