Denník N

Dokážete ma vystáť? pýta sa Beyoncé. Jej nový album je veľkou výzvou

Beyoncé na albumoch Rennaissance (2022) a Cowboy Carter (2024). Foto - Parkwood/Columbia
Beyoncé na albumoch Rennaissance (2022) a Cowboy Carter (2024). Foto – Parkwood/Columbia

Z popovej divy je kovbojka, nahrala ďalší konceptuálny album.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Stále je to ona, ale zároveň úplne iná speváčka.

Jasne k tomu navádza už titulnými fotkami z dvoch posledných albumov. Sú to portréty jazdkyne na koni s identickým tmavým pozadím. Kým na prvom pózuje sporo odetá na striebornom zvierati – holografe –, na druhom sedí v rodeo oblečení na vzácnom lipicanovi.

Už len pátraním po východiskových referenciách a dekódovaním vizuálov predposledného albumu Rennaissance (2022) aj novinky Cowboy Carter môžete stráviť dosť času. Pri počúvaní to platí ešte viac. Každý album má niekoľko rovín, viacero vrstiev. Je tu čo rozoberať, tak hudobne, ako v textoch.

Základná informácia je, že Beyoncé pokračuje vo svojej trilógii s druhou časťou, v ktorej sa pustila do iného žánru. Po pocte černošským priekopníkom elektronickej tanečnej hudby siahla na country.

V skutočnosti je to komplikovanejšie. Prepracovanejšie, pestrejšie. A zároveň o to väčšia

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Kultúra

Teraz najčítanejšie