Motocyklový kemp mládeže – Slovak Karting Center

Richard Karnok

V dňoch 12. – 13. apríla sa uskutočnilo sústredenie mladých motocyklových jazdcov v Orechovej Potôni na trati Slovak Karting Center. Oproti minulému roku došlo ku príjemným zmenám – program bol dvojdňový a počasie ako na objednávku. Držitelia licencií SMF Mini Road Racing tak mali možnosť bezplatne trénovať a zdokonaliť prípravu na sezónu 2024.

Členovia ŠK CPM SMF v spolupráci so Slovak Karting Center zabezpečili jazdcom trať s využitím siedmich jázd denne v každej triede, a to počas oboch dní, pričom nad rámec jazdenia mali mladí jazdci možnosť zúčastniť sa aj doplnkových aktivít vo forme trénovania reakčných časov formou hry, zábavného jazdenia pomalosti, za čo boli odmenení nielen drobnými dobrotami, ale aj veľkými medailami.

Program bol nabitý, no nie natoľko, aby sa vynechala aj teoretická príprava jazdcov vo forme environmentálnych a športových predpisov.
Príjemnou zmenou programu kempu bolo aj zaradenie nultej hodiny akadémie SMF Junior Circuit Racing, ktorá bola určená pre úplných nováčikov. Počet 20 detských záujemcov vzbudil pozornosť a budeme dúfať, že naša členská základňa sa začne rozrastať.

Ku slovenským pretekárom sa pridali aj jazdci zo susedných krajín, ktorí prijali naše pozvanie a využili možnosť trénovania, čím sa ešte umocnila atmosféra jazdeckých súbojov, aj keď zatiaľ nie súťažne.

V mene ŠK CPM SMF ďakujeme za účasť jazdcom, rodičom, mechanikom a každému, kto našiel ochotu a záujem, aby sa stal súčasťou tejto športovej udalosti, samozrejme divákov a fanúšikov nevynímajúc. Poďakovanie patrí aj predstaviteľom Slovakiaringu za spoluprácu a podporu.

Do skorého jazdenia!

Text: Zuzana Veverková
Foto: Michal Baláž

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *