Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V F1 bol tímovým kolegom Hamiltona pri prvom titule. Fínskemu pilotovi operovali srdce

Má 41 rokov, vo formule 1 štartoval v 112 veľkých cenách. Bývalý pilot tímov Renault, McLaren Mercedes či Lotus, Heikki Kovalainen, musel absolvovať vážnu operáciu srdca.

14.04.2024 10:30
Heikki Kovalainen Foto:
Fínsky pilot Heikki Kovalainen v čase, keď si obliekal kombinézu francúzskeho tímu Renault.
debata

Ako informoval Blick riskantná operácia srdca skončila dobre. No je otázne, či bude môcť sadnúť za volant v pretekoch rely, kde pôsobil v posledných rokoch.

V marci Kovalainen prekvapil svet motoršportu keď oznámil, že mu diagnostikovali aneuryzmu aorty. Ide o rozšírenie hornej časti aorty, ktoré môže viesť k prasknutiu a život ohrozujúcemu krvácaniu.

Preto musel fínsky pilot, ktorý bol v roku 2008 tímovým kolegom Lewisa Hamiltona pri zisku jeho prvého titulu šampióna F1, absolvovať operáciu srdca.

Lewis Hamilton, Toto Wolff, George Russell Čítajte viac Ako jediní z top tímov máme voľné miesto. Šéf Mercedesu povedal, ktorou hviezdou chce nahradiť Hamiltona

Zákrok, ktorý trvá niekoľko hodín, je považovaný za rizikový, pretože srdce je v niektorých momentoch zastavené. „Je to náročná operácia, pri ktorej vždy existuje riziko, že sa stane to najhoršie,“ uviedol ešte pred operáciou Kovalainen.

Všetko však dobre dopadlo. „Operovali ma v Univerzitnej nemocnici v Tampere a bol som v rukách fantastického tímu srdcových špecialistov. Operácia otvoreného srdca dopadla dobre,“ zveril sa fanúšikom na Instagrame pretekár.

VC Španielska, f1 Čítajte viac Okolo novej trate F1 v Madride panujú obavy. Smrtiaca pasca, znie po zverejnení simulácie

Zatiaľ nie je jasné, či Kovalainen, ktorý vyhral svoju jedinú veľkú cenu F1 pre McLaren v roku 2008, sa môže vrátiť do súťažných automobilov.

„Len čas ukáže, či to naozaj pôjde bez problémov, ale z dnešného pohľadu by som mal byť schopný dosiahnuť svoju predchádzajúcu úroveň kondície. Veľmi sa mi uľavilo," dodal Kovalainen. V posledných dvoch rokoch štartoval na pretekoch World Rally Championship.

Partnerky pilotov F1 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Už dnes sa prvým tréningom na VC Bahrajnu...
debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Heikki Kovalainen