Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Poľsko

XIQIO Racing Team vyráža so Škodou Fabia Rally2 evo do poľskej Wieliczki

Friday, 12. 04. 2024 - 18:48, Miroslav Majláth   

XIQIO Racing Team vyráža so Škodou Fabia Rally2 evo do poľskej Wieliczki

ORLEN OIL 8. Rajd Memorial Janusza Kuliga i Marian Bublewicza. Tak znie oficiálny názov rally podujatia, ktoré sa v priebehu nadchádzajúceho víkendu uskutoční v poľskej Wieliczke.

 

XIQIO Racing Team

Mesto Wieliczka je vzdialené iba nejakých pätnásť kilometrov od centra Kráľovského hlavného mesta Krakow. Toto približne dvadsaťtisícové mestečko sa preslávilo svojimi soľnými baňami, ktoré sú zapísane aj do zoznamu Svetového dedičstva UNESCO. Vďaka nim je toto mestečko známe po celom svete, pričom ho každoročne navštívi viac ako milión ľudí z celého sveta. Tak práve sem vyráža počas nadchádzajúceho víkendu aj slovenský XIQIO Racing Team so svojou Škodou Fabia Rally2 evo.

XIQIO Racing Team

Začiatok jari je vo Wieliczke už mnoho rokov spojený s rally podujatím. Ulice mesta sa zmenia na súťažné trate na ktorých sa koná jedinečná súťaž pod názvom Memoriál Janusza Kuliga a Mariana Bublewicza. Zámerom tejto na kilometre kratšej, ale o to populárnejšej súťaže je pripomenúť dvoch vynikajúcich rally jazdcov, ktorí výrazne prispeli k rozvoju motoristického športu v Poľsku.

XIQIO Racing Team

Škoda Fabia Rally2 evo pripravovaná slovenským XIQIO Racing Teamom bude v tomto prípade robiť v rámci súťaže spoločnosť rovnako vynikajúcej rally posádke, Michalovi Ratajczykovi a Jȩdrzejovi Szcześniakowi. Táto poľská rally posádka spoločne do súťažných vozidiel usadá už viac ako desať rokov, pričom majú za sebou množstvo štartov práve na takýchto exhibičných a spomienkových súťažiach.

XIQIO Racing Team

„Som rád, že sa naša Škoda Fabia Rally2 evo opäť ukáže na rally tratiach. Zimná prestávka trvala niekoľko mesiacov, pričom počas nej sme kompletne zrepasovali na našom aute čo sa dalo. Auto bolo rozobrané doslova do poslednej skrutky, karoséria dostala nové šaty a každá súčiastka bola skontrolovaná a ak bolo treba, nahradená novou. Som presvedčený, že Michal s Jȩdrzejom si súťaž poriadne užijú,“ zhodnotil Marián Mičák, šéf XIQIO Racing Teamu.

XIQIO Racing Team

Memoriál Janusza Kuliga a Mariana Bublewicza štartuje vo Wieliczke počas soboty a nedele (13. – 14.4.2024). Organizátor pre takmer päťdesiatku súťažiacich prichystal dvojetapovú súťaž, ktorá bude mať celkovo dvanásť rýchlostných skúšok. Ako sa darilo Škode Fabia Rally2 evo vo Wieliczke, o tom vás budeme informovať po ukončení podujatia.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri