Pondelok, 29. apríl 2024

Remizuje hádzaná s baletom? Ďalšia talk show Fajront v Malom Berlíne

Foto: Lukáš Grinaj

Kultúrne centrum Malý Berlín v Trnave sa po mesiaci vracia s talk show Fajront, ktorá si za cieľ kladie spojiť zdanlivo nespojiteľné: svet kultúry a športu. V najbližšom vydaní, ktoré sa koná už v pondelok 8. apríla, zasadnú ma miesta pre hostí baletka a hádzanár.

Hádzanár si rád robí srandu. Aj zo seba

Športovú obec bude tentoraz reprezentovať Lukáš Péchy, hádzanár Hlohovca a nášho národného tímu. „Som rád za pozvanie, myslím, že na to budem ešte dlho spomínať,“ priznáva účastník majstrovstiev Európy v hádzanej, ktoré sa konali na Slovensku. 

Dodáva, že sa nezľakne ani zábavného formátu: „S tým vôbec nemám problém. Robiť si srandu sám zo seba? To milujem!“ Z čoho by však mohol mať strach, to môžu byť diváci. „Absolvoval som rozhovory do televízií, ale v takejto pozícii som ešte nebol. Počúvať reakcie z publika a počas zápasu, to je určite rozdiel. Skúsim to tak, ako na palubovke – sústrediť sa na svoj výkon, nie na divákov,“ prezrádza svoje obavy Lukáš.

Má podľa neho niečo spoločné hádzaná a balet? „Jasné, niektorí hádzanári hrajú ako baletky,“ smeje sa Lukáš, ale jedným dychom dodáva: „Je to náročný pohyb, možno ešte náročnejší než pri hádzanej. A robiť každý šport na profesionálnej úrovni je veľmi náročné, takže si myslím, že to je jedna z tých vecí, ktoré majú spoločné.“

Balet spája šport a umenie

Práve spomínaný balet bude spolu s hádzanou dominovať pondelkovému večeru. Zástupkyňou sveta umenia bude totiž riaditeľka baletu SND, Nina Poláková. Hádzanú síce nesleduje, rada sa však o nej niečo nové dozvie. „Vždy je zaujímavé stretnúť sa s pre mňa doteraz nepoznanými profesionálmi – bez ohľadu na to, či sa venujú športu alebo umeniu. Aj balet je podľa mňa istým spôsobom vrcholový šport, viem si teda predstaviť, čo všetko môže fyzická príprava hádzanárov obnášať,“ hovorí Nina Poláková, druhá hostka na najbližšom Fajronte.

Kombinácia športu a umenia, ktorú talk show Malého Berlína ponúka, si pochvaľuje aj ona. Okrem návratu domov to bude aj jej premiéra v podobnej zostave. „Podľa mňa je to veľmi zaujímavá kombinácia. Balet je vlastne tiež spojením umenia a vrcholového športu. Pracujeme s výkonmi vlastného tela, ale tiež aj s emóciami divákov,“ hovorí Nina Poláková.

Na to, či balet dokáže uhrať s hádzanou remízu, dohliade už tradične moderátor a komentáror Andrej „Zvolo“ Zvolenský.

Foto: Malý Berlín

Talk show Fajront sa koná už v pondelok, 8. apríla o 19:00 v kultúrnom centre Malý Berlín na Štefánikovej 4 v Trnave. Lístky sú dostupné na webe www.malyberlin.sk za 5 € v predpredaji a v deň podujatia a na mieste za 8 €.

TakUrčitee SMS
Keď ste sa dočítali až sem, mám jednu prosbu. Po ôsmich rokoch poctivej práce nebudem chodiť okolo vriacej kaše a na bránu vypálim z ťažkého uhla: Uchádzame sa o symbolický príspevok od toho najvernejšieho – nášho fanúšika. Takurčitee teraz môžete podporiť cez jednoduchú SMS na číslo 8866. Na oplátku viem sľúbiť, že v neobjektivite nepoľavíme a budeme písať najlepšie ako vieme aj ďalej. Budeme prinášať ďalší športovo-zábavný obsah, ktorý oceňujete už vyše sedem rokov. Aj vďaka vám bude naša forma ďalej stúpať. Stačí poslať SMS v tvare: TAKURCITEE na číslo 8866 a podporiť nás sumou 2 Euríčka, ktorú zaplatíte v najbližšej faktúre svojho mobilného operátora. Za kolektív pisálkov z celého športového srdiečka ďakujem. Telovýchovný vedúci.

Komentáre

Tagy:

Odoberajte nás

Prihláste sa do nášho newslettera