Tomáša Svitka čaká náročná sezóna, po teste je spokojný

Richard Karnok

Slovenský motocyklový pretekár vstupuje do novej sezóny, počas ktorej sa opäť predstaví nielen na cestných pretekoch, ale aj v kategórii enduro. Nedávno absolvoval testovanie s motokrosovým strojom, v uplynulých dňoch testoval na maďarskom okruhu Pannoniaring cestný motocykel.

S dvomi Hondami CBR 600 sa jazdec tímu SK Energy pokúsi o čo najlepší výsledok v triede superposrt v európskom pohári a medzinárodnom šampionáte Alpe Adria, v ktorom vlani vybojoval titul vicemajstra, čo znamenalo jeho úspešný návrat do triedy 600 po rokoch strávených v triede litrových motocyklov, kde dosiahol úspechy vo svetovom pohári, vytrvalostnom šampionáte a taktiež v seriáli Alpe Adria.

Tomáš Svitok:

„Po desiatich dňoch v Taliansku strávených v sedle motokrosovej motorky som začal sezónu aj na cestnej motorke, a to dvojdňovým testom na Pannoniaringu. Tento rok sa nám v tíme podarilo pripraviť dva motocykle, ktoré sme na mieste úspešne otestovali. Využili sme krásne počasie so 17 stupňami Celzia a test pre mňa dopadol nad očakávania, keď som jazdil lepšie časy ako v minulosti, a to som pritom ani netlačil na pílu.

Cez zimu zapracovali na geometrii podvozku a cesta je správna, preto sa už teraz teším na prvé preteky, ktoré sa pôjdu na automotodróme v Brne ako Jarná cena Brna, čo bude pre mňa hlavne príprava na seriál európskeho pohára a šampionátu Alpe Adria v triede supersport. Predtým nás ale ešte čaká prvé podujatie slovenského šampionátu v countrycrosse, kde sa náš tím predstaví v novom a početnejšom zastúpení.“

Tlačová správa tímu SK Energy

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *