MojAndroid

Pixely sa pomaly ale isto stali jednými z najočakávanejších smartfónov každého roka. Nie, stále nie sú masovkou, no medzi fanúšikmi operačného systému Android sa o nich hovorí pomerne často. Dôvod je jasný, veď je to predsa telefón od Googlu, akási predstava americkej spoločnosti o tom, ako by mal vyzerať správny smartfón s operačným systémom Android.

Google Pixel 9 až v troch verziách?

Aktuálne máme na trhu ôsmu generáciu Pixelov, no v poslednom čase sa čoraz viac objavujú informácie o nasledovníkoch. Tieto smartfóny zvyknú byť predstavené na prelome septembra-októbra spoločne s najnovším operačným systémom. Tentokrát pôjde o sériu Pixel 9 a systém Android 15. Na aktuálne novinky upozornil portál 91mobiles.com.

recenzia Google Pixel 8 Pro
Google Pixel 8 Pro

Prvou novinkou by malo byť to, že Google predstaví až tri modely. Popri klasickom Pixeli 9 a variante Pro by mal byť uvedený aj Pixel 9 Pro XL. To sa už dostávame do pomerne krkolomných názvov, možno by bolo lepšie zvážiť iné označenie, napríklad Ultra, Ultimate alebo podobne. Pripravovaný základný Pixel 9 môžeme vidieť na renderoch, ktoré vôbec nevyzerajú zle. Pripomíname, že nejde o finálny potvrdený dizajn.

Razantná zmena dizajnu

Čoraz častejšie sa špekuluje o tom, že nové Pixel smartfóny dostanú hranaté boky, ktoré sú v aktuálnom roku trendom a prechádzajú na ne viaceré modely konkurenčných značiek. Pixely sú všeobecne z hľadiska ergonómie veľmi podarené, za čo vďačia aj príjemne zakriveným bokom.

Mohlo by vás zaujímať:

Tentokrát by mohol byť rám hranatý, čo síce dizajnu dodá sviežu aktualizáciu, no ako to bude z hľadiska ergonómie, ukáže až čas. V každom prípade, na zverejnených renderoch to nevyzerá vôbec zle.

Google Pixel 9
Google Pixel 9 | Zdroj: 91mobiles.com

Zaujímavá je aj vystúpená oblasť fotoaparátu, ktorá sa stala ikonickým dizajnovým prvkov Pixelov od šiestej generácie a na ktorú počúvame samé chvály. Nielenže vyzerá dobre, ale telefón sa vďaka tomuto riešeniu na stole pri ťukaní na displej nekýve, čo je veľmi príjemné. Dizajn tohto prvku bude síce podobný, no na obrázkoch je jasne vidieť, že bude upravený, aby ladil s celkovým štýlom zariadenia.

Google Pixel 9
Google Pixel 9 | Zdroj: 91mobiles.com

Pri bližšom skúmaní si tu môžete všimnúť dva fotoaparáty, s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o hlavný a ultra-širokouhlý. Teleobjektív bude opäť výsadou Pro variantu. Samozrejme, nechýba ani LED svetlo a dve dierky medzi fotoaparátmi slúžia pravdepodobne ako sekundárny mikrofón, ktorý bude využívaný pri natáčaní videa alebo zlepšenie kvality zvuku pri telefonáte.

Ďalšie novinky vo výbave

Očakáva sa, že celá séria Pixel 9 príde s nedávno predstaveným štandardom bezdrôtového nabíjania Qi2. Viac informácií o tomto štandarde nájdete v článku Qi2: Nový štandard pre bezdrôtové nabíjanie je tu, certifikáciu onedlho dostanú prvé zariadenia. Očakávame aj nový čipset Google Tensor G4 a samozrejmosťou bude dlhá softvérová podpora. Keďže by mali byť predstavené tri varianty, základný Pixel 9 aj Pixel 9 Pro budú kompaktnejšie zariadenia a väčší displej dostane len verzia XL.

Čo sa týka Pixelu 9 Pro, očakávame 6,1-palcový displej či dokonca batériu zväčšená na 5500 mAh, čo je pri tejto uhlopriečke displeja skvelá hodnota. Rozlíšenie hlavného fotoaparátu by sa mohlo zvýšiť až na 108 megapixelov, no tieto informácie zatiaľ potvrdené neboli.

Náš tip
Spotify konečne predstavilo vylepšenie, po ktorom fanúšikovia volali už roky
29.3.2024

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+