Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

Zásahy do ľudských práv a základných slobôd počas pandémie COVID-19 boli identifikované počas tohtotýždňovej odbornej konferencie. Poukázalo na ne viacero zúčastnených rečníkov. TASR o tom informoval splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 a poslanec Národnej rady Peter Kotlár (SNS), ktorý konferenciu organizoval.

28.03.2024 19:02
Peter Kotlár Foto: ,
Peter Kotlár
debata (33)

Na konferencii „Limity zásahov do ľudských práv v súvislosti s ochorením COVID-19, právna situácia na Slovensku, medzinárodné štandardy, pozitívne príklady z iných štátov a návrhy de lege ferenda“ sa podľa jeho slov zúčastnila odborná verejnosť a vysokí predstavitelia štátnych orgánov SR.

Ako priblížil, zúčastnili sa na nej predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD), ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS) či štátni tajomníci. Rovnako aj zástupcovia mimovládnych organizácií, odborníci z oblasti práva a ďalší hostia. Pozvaní boli podľa Kotlára aj zástupcovia Generálnej prokuratúry SR či hlavná hygienička SR Tatiana Červeňová, ktorí sa na konferencii nezúčastnili.

SR vláda rokovanie 12. BAX Čítajte viac Kotlárove amnestie za porušenia nariadení počas pandémie sa nekonajú. Na vláde nepredložil sľubovaný návrh

Úlohou splnomocnenca vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 je plniť koordinačné úlohy zamerané na posúdenie a analyzovanie zákonnosti, hospodárnosti, účelnosti a efektivity opatrení prijatých v súvislosti s pandémiou COVID-19 v rokoch 2020 – 2022. Vláda vymenovala Kotlára do tejto funkcie začiatkom roka.

33 debata chyba
Viac na túto tému: #pandémia koronavírusu #Peter Kotlár