Plánujete cestovať? Toto je 6 tipov od Google, ako si efektívnejšie naplánovať výlet

Spoločnosť Google ponúka množstvo funkcií a služieb, ktoré môžete využiť na naplánovanie fantastickej dovolenky.

Google Mapy
Zdroj: dennizn / Shutterstock.com

Pár mesiacov a leto je tu, preto by sme nemali nechávať plánovanie dovolenky na poslednú chvíľu. Možností je veľa a vybrať si tú najlepšiu, niekedy nie je také jednoduché, ako sa môže zdať. Rovnako mnohí plánujú rôzne výlety a to či už za hranice, tak aj u nás. Ak máte len z pomyslenia na plánovanie hlavu ako balón, pozrite sa na tieto tipy, pomocou ktorých akékoľvek plánovanie prebehne jednoducho a rýchlo.  

Google totiž ponúka užívateľom sadu rôznych nástrojov, ktoré vám poradia, ukážu, navedú vás a mnoho ďalšieho. Poďme sa pozrieť na 6 tipov, ako si dovolenku zariadiť šikovnejšie 

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Nechajte si poradiť AI  

Možno už máte vybranú vysnenú destináciu, možno ešte len rozmýšľate kam ísť. Ak máte dilemu, môžete si nechať poradiť umelou inteligenciou priamo vo vyhľadávaní Googlu. Spoločnosť postupne spúšťa funkciu generatívneho vyhľadávania, ktoré vám cez normálny vyhľadávač ponúkne aj rady AI modelu. U nás zatiaľ táto funkcia ešte nie je, no môžete sa spýtať hocijakého AI modelu, napríklad Gemini alebo ChatGPT.  

Umelá inteligencia vám povie o najzaujímavejších krajinách, ktoré sedia vašim požiadavkám, alebo vám pomôže nájsť letenky či naplánovať výlet.  

6 tipov ako si efektívnejšie naplánovať dovolenku s Google
Zdroj: Google

Nájdite zaujímavé miesta na Google Mapách 

Ak už viete kam chcete ísť, vopred si môžete na Google Mapách nájsť zaujímavé miesta, ktoré by ste chceli navštíviť. Pamiatky, múzeá, atrakcie, kaviarne či reštaurácie, všetko nájdete označené na mapách. K tomu si môžete pozrieť aj otváraciu dobu, rušnosť v určitých hodinách alebo recenzie. Keď si vyberiete kam ísť, Google Mapy vás tam aj dovedú.  

Vytvorte si zoznam v Google Mapách 

Ak ostanete ešte v aplikácii Google Mapy, môžete si vytvoriť zoznam zaujímavých miest. Ak idete po pamiatkach, do zoznamu si pridáte tie, ktoré určite chcete navštíviť. Už čoskoro Google pridá do aplikácie aj nové funkcie, ktoré vám pomôžu prispôsobiť si vytvorené zoznamy ešte o niečo viac.  

Google Mapy zdielanie polohy
Zdroj: Vosveteit.sk, pngwing.com

Nechajte si poradiť štýl 

Ak idete niekde do trópov, určite si nezoberiete so sebou sveter. Možno ale idete na nejakú oslavu, kde by sa havajská košeľa úplne nehodila. Google nedávno ponúkol nástroj, ktorý vám ponúkne návrhy rôzneho oblečenia a vy si môžete vybrať, čo sa vám páči alebo nie. Rýchlo si vyberiete preferencie a ak by sa v obchodoch objavilo tričko ako stvorené pre vás, Google vás o ňom môže informovať.  

Preložte si zahraničné texty  

Keď ideme do cudziny a neovládame jazyk aj výber z obedového menu môže byť naozaj napínavý zážitok. Google však ponúka viacero možností prekladu, napríklad cez Google Lens alebo po novom si môžete preložiť s novou funkciou hocičo, čo máte práve na obrazovke.  

Použite vyhľadávanie v Google Lens 

Aplikáciu Google Lens sme už spomenuli vyššie a ide o naozaj silný nástroj. Nielenže vám dovolí prekladať nápisy alebo cedule, s funkciou vyhľadávania môžete kameru namieriť na hocičo a dozvedieť sa o tom viac.  

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre