Main Content

Juraj Slafkovský o účasti na šampionáte: Jasný odkaz pre GM Montrealu

štvrtok, 28. marec 2024 12:43 | Autor: Róbert Kalnický

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: X/Montreal Canadiens

Slovenský útočník Juraj Slafkovský prežíva mimoriadne vydarené obdobie. Včera prekonal tínedžerský rekord v počte kanadských bodov v jednej sezóne v organizácii Habs.

Aktuálne pri jeho mene svieti úctyhodných 40 kanadských bodov a ťahá osemzápasovú sériu, v ktorej si pripísal minimálne jeden bod. Mimochodom, jedná sa už o druhú takto dlhú sériu, takže Slafkovský ukazuje, že spravil značný progres vo svojej kariére.

Montreal aj tento rok bude v bojoch play-off absentovať a tak sa otvárajú otázky ohľadom Slafkovského možnej účasti na svetovom šampionáte v Ostave. 19-ročný urastený krídelník na klubovom webe vyslovil túžbu ísť reprezentovať Slovensko a poslal jasný odkaz generálnemu manažérovi Kentovi Hughesovi.

"Samozrejme prídem, pokiaľ budem zdravý a pokiaľ vedenie rozhodne, že bude dobré, aby som na šampionát išiel. Budem viac než rád, keď budem môcť hrať za národný tím," znejú slová odhodlaného košického odchovanca. O jeho účasti na MS sa tak pravdepodobne bude rozhodovať v najbližších týždňoch.