• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.4.2024Meniny má Jaroslav
13°Bratislava

Putin nemá v pláne stretnúť sa s rodinami obetí útoku pri Moskve

  • 13:03 28.03.2024
  • Moskva
Putin nemá v pláne stretnúť sa s rodinami obetí útoku pri Moskve

Ruský prezident Vladimir Putin sa zrejme neplánuje stretnúť s rodinami obetí minulotýžňového teroristického útoku na predmestí Moskvy, pri ktorom zahynulo 143 ľudí. Kremeľ vo štvrtok takúto schôdzku nenaznačil, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

Ak budú potrebné nejaké kontakty, budeme vás o tom informovať,“ reagoval hovorca Kremľa Dmitrij Peskov na otázku, či má Putin v pláne stretnúť sa s rodinnými príslušníkmi obetí najsmrtiacejšieho teroristického útoku na ruskom území za posledných takmer 20 rokov.

Ruský prezident zapálil minulý týždeň sviečku za obete v moskovskom kostole, miesto masakry - koncertné a zábavné centrum Crosus City na predmestí Moskvy - však dosiaľ nenavštívil a s obeťami sa verejne nestretol, pripomína AFP.

Podľa Peskova Putin neplánuje navštíviť toto centrum, kde záchranári posledný týždeň prehľadávali trosky s cieľom nájsť telá.

V týchto dňoch by bolo úplne nevhodné uskutočňovať akékoľvek prieskumné výjazdy, pretože by to jednoducho narušilo prácu,“ dodal Peskov.

Džihádistická organizácia Islamský štát sa od minulého piatka opakovane prihlásila k zodpovednosti za teroristický útok na moskovské centrum. Západné tajné služby a bezpečnostní experti to považujú za dôveryhodné a predpokladajú, že za útokom stojí afganská odnož Islamského štátu - Chorásán (IS-K).

Putin aj iní ruskí vysokopostavení predstavitelia ale bez poskytnutia dôkazov naznačujú, že do útoku bola nejakým spôsobom zapojená Ukrajina a Západ.

Rusko je už niekoľko rokov terčom Islamského štátu za rolu pri potláčaní nepokojov v regiónoch s moslimskou väčšinou, ako aj za podporu režimu v Sýrii počas tamojšej občianskej vojny.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Macron chce otvoriť diskusiu o európskej obrane vrátane jadrových zbraní

Macron chce otvoriť diskusiu o európskej obrane vrátane jadrových zbraní

DNES - 21:07Zahraničné

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyhlásil, že je pripravený "otvoriť diskusiu" o úlohe jadrových zbraní v spoločnej európskej obrane.

Stredozápad USA postihlo ničivé tornádo, k obetiam na životoch nedošlo

Stredozápad USA postihlo ničivé tornádo, k obetiam na životoch nedošlo

DNES - 20:00Zahraničné

Stredozápadom USA, najmä štátmi Nebraska a Iowa, sa v noci na sobotu prehnalo ničivé tornádo, ktoré sa podľa dostupných zaobišlo bez obetí na životoch, úrady však evidujú zranených.

Syrskyj: Situácia na fronte je zložitá a má

Syrskyj: Situácia na fronte je zložitá a má "tendenciu eskalovať"

DNES - 17:54Zahraničné

Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Olexandr Syrskyj informoval západných partnerov o zložitej operačno-strategickej situácii na fronte, ktorá má tendenciu eskalovať.

Súd v Moskve vzal do väzby ďalšieho podozrivého v kauze útoku na Crocus City

Súd v Moskve vzal do väzby ďalšieho podozrivého v kauze útoku na Crocus City

DNES - 16:15Zahraničné

Súd v Moskve v sobotu vzal do väzby ďalšiu osobu podozrivú v kauze teroristického útoku v koncertnej sále Crocus City Hall neďaleko Moskvy.

WSJ: Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili

WSJ: Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili

DNES - 12:23Zahraničné

Americké spravodajské služby skonštatovali, že šéf Kremľa Vladimir Putin pravdepodobne nenariadil, aby opozičného lídra Alexeja Navaľného vo februári zabili v trestaneckej kolónii.