MojAndroid

Od 29. marca bude podľa najnovšej aktualizácie komunitných pravidiel na platforme Twitch zakázaný obsah zameraný na využívanie intímnych častí tela. Toto rozhodnutie je zrejme reakciou na nový trend, pri ktorom streameri premietajú herný obsah na zelené plátno umiestnené na častiach svojho tela, konkrétne na prsiach alebo zadku, informuje TheVerge.

Tento trend spopularizovala tvorkyňa Morgpie, ktorá je známa prekračovaním hraníc pravidiel streamovania na Twitchi. Napríklad, v tomto mesiaci streamovala, ako hrá Fortnite s premietaným herným obsahom na svojom zadku. Počas posledného streamu mala oblečené tričko s výrezom v tvare zeleného plátna, čo umožnilo divákom vidieť len jej hlavu a hruď. Ďalší tvorcovia využívali tento nový trend premietaním herného obsahu na rôzne časti tela, ale s dnešným oznámením sa takéto činy stanú dôvodom pre postih.

Twitch musel v poslednej dobe opakovane aktualizovať svoje pravidlá, aby držal krok s tvorcami, ktorí testujú hranice platformy s rizikovejším obsahom. V decembri uvoľnil svoju politiku týkajúcu sa nahoty, aby povolil “zámerné zvýraznenie prsníkov, zadku alebo panvovej oblasti”, pokiaľ majú tento sream vhodne označený.

Posunutie hraníc

Spoločnosť však politiku okamžite zrušila po tom, ako streameri prekročili jej hranice, s tvrdením: „Po zamyslení sme dospeli k záveru, že sme s touto zmenou zašli príliš ďaleko.“ Neskôr, v januári, Twitch znova aktualizoval svoje usmernenia, aby zakázal nahotu po tom, ako sa tvorcovia, vrátane Morgpie, uhlom kamery tvárili, že nemajú na sebe oblečenie.

Najnovšie pravidlo, ktoré nadobudne účinnosť 29. marca, znamená prevrat v tvorbe obsahu. Uvidíme však, za ako dlho dokážu podobní špekulanti tento typ pravidla obísť.

Náš tip
Xiaomi a OnePlus prinášajú v aplikácii Fotky Google dôležitú novinku

28.3.2024

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+