Šatana mrzí, že konflikt na Ukrajine rozdelil spoločnosť: Hokej je tu pre všetkých

MS v Hokeji 2024

autor hetrik.sk

Šatana mrzí, že konflikt na Ukrajine rozdelil spoločnosť: Hokej je tu pre všetkých
Zdroj: Youtrube/Hockey Slovakia

Termín, kedy sa Slovenský zväz ľadového hokeja definitívne rozhodne v kontroverznej otázke príchodu hráčov z KHL na Majstrovstvá sveta 2024 v Česku sa už blíži.

Prezident SZĽH Miroslav Šatan v najnovšom rozhovore pre cas.sk potvrdil, že verdikt padne v apríli, keď sa bude riešiť nominácia na reprezentačné zrazy.


Bývalý skvelý slovenský reprezentačný útočník zároveň priznal, že ho celá situácia mrzí.

Čo si myslí o silnom tlaku zo strany verejnosti?

Každý rok pred majstrovstvami sveta laická aj odborná verejnosť posudzuje a vyjadruje sa k nominácii i jednotlivým hráčom. To len potvrdzuje popularitu hokeja na Slovensku.

Trošku ma však mrzí, ako sme v spoločnosti radikálne rozdelení na dva tábory. Rozdelila nás pandémia, rozdelili nás ekonomické opatrenia, rozdelil nás konflikt na Ukrajine.

Možno je načase vrátiť sa k tomu, čo nás spájalo, a to je hokej, ktorý tu je pre všetkých. V tejto dobe to je skoro nemožné, ale slovenská hokejová reprezentácia sa o to aj tak pokúsi, vyhlásil Šatan pre cas.sk.


V KHL v sezóne 2023/24 nastúpilo v základnej časti až deväť hokejistov spod Tatier, čo je najviac zo všetkých krajín v Európe nepočítajúc Kazachstan a Bielorusko.

Slováci v KHL: Tomáš Jurčo, Adam Liška, Christián Jaroš, Martin Gernát, Patrik Rybár, Adam Húska, Mislav Rosandič, Michal Krištof, Michal Čajkovský.