27.04.2024, meniny má
27. marca 2024

Záhradu seredského múzea zdobia dve nové kŕmidlá pre vtáky. Vyrobil ich žiak ZŠ J. Fándlyho

Záhradu seredského múzea zdobia dve nové kŕmidlá pre vtáky. Vyrobil ich žiak ZŠ J. Fándlyho
Zdroj: seredskenovinky.sk
reklama

Ako sa vraví, remeslo má zlaté dno. Seredské novinky pred niekoľkými dňami priniesli článok o žiakovi ZŠ J. Fándlyho Jakubovi Tóthovi. Ten vlastnoručne zmajstroval pre mestské vtáčatá dve moderné a funkčné kŕmidlá, čo je dôkaz, že sa v živote ako zručný majster istotne nestratí.

Prečítajte si niekoľko milých riadkov od Ing. Zuzany Slahučkovej, v ktorom sa dozviete čím by Jakub chcel byť a kam chce smerovať.

Kŕmidlá ako výsledok tvrdej práce

Na hodinách Techniky sa žiaci seredskej Zelenej školy na Fándlyho ulici v Seredi učia narábať s vŕtačkou, zverákom, opracúvajú drevo a učia sa tak byť nielen múdrymi, ale aj zručnými mladými ľuďmi.

Žiak Jakub Tóth sa zhostil výzvy vytvoriť zaujímavé kŕmidlo pre vtáčiky. Využil pritom prácu s drevom, prácu s ohýbaním plechu a finálne farbenie sprejom. Ako ho pozná aj pani učiteľka techniky Broňa Uhnáková, je technicky zručný a svoj talent a pozornosť zameriava najmä na cibrenie si takých zručností, ktoré by mu v budúcnosti boli užitočné.

reklama
kŕmidlá

Zdroj: seredskenovinky.sk

Jakub by sa chcel naučiť zvárať a po základnej škole to má namierené na odbornú školu, kde by sa obrábaniu materiálov mohol venovať nielen ako záľube, ale rád by takúto profesiu vykonával aj ako svoje povolanie.

Jakub nakoniec odovzdal nie jedno, ale rovno dve kŕmidlá a aby sa vtáčikom páčili, naplnil ich aj niekoľkými hrsťami semienok.

Mesto Sereď týmto ďakuje Jakubovi a pomocníkom z jeho rodiny a tiež pani učiteľkám Broni Uhnákovej a Silvii Paldanovej zo ZŠ J. Fándlyho za koordináciu tohto užitočného zeleného miniprojektu.

Zdroj: seredskenovinky.sk

Zdroje: seredskenovinky.sk
Zdieľať na Facebooku