27.3.2024 11:26 | Apple

Nový iOS 18 od Apple ponúkne viac možností na prispôsobenie domovskej obrazovky

Zdroj: Apple

Systém má byť oficiálne predstavený v júni.

Už nejaký čas kolujú po internete správy, podľa ktorých má byť operačný systém iOS 18, veľkým funkčným prelomom a podľa výrobcu dokonca najväčšou softvérovou revolúciou vo svete Apple za posledných desať rokov. Je jasné, že Apple v ňom má riešiť tému generatívnej umelej inteligencie, ale samozrejme môžeme očakávať aj ďalšie novinky. Niektoré sa majú týkať aj ovládania, resp. domovskej obrazovky.

Mark Gurman z Bloombergu, ktorý zvykne mávať presné zákulisné informácie, napríklad uvádza, že používatelia iOS 18 si budú môcť ikony aplikácií na domovskej obrazovke usporiadať oveľa voľnejšie.

Na základe správ z MacRumors sa očakáva, že aktualizácia okrem iného zavedie možnosť vytvárať prázdne miesta, riadky a stĺpce medzi ikonami. Samozrejme, už bez potreby ďalších aplikácií.

Aj nástupca SMS správ

Okrem toho sa objavila informácia, že v iOS 18 sa má objaviť aj natívna podpora pre správy RCS, ktorá bola už zo strany Apple prisľúbená.

Čítajte aj Apple sa konečne rozhýbal. iPhony dostanú komunikačnú funkciu, ktorú má Android...

Všetko dôležité ohľadne iOS 18 má Apple predstaviť počas svojej vývojárskej konferencie WWDC24. Konať sa bude tradične v júni. Samotné systémy (aj iPadOS 18) budú podľa všetkého sprístupnené pre zariadenia niekedy v septembri. Vtedy by sa mali začať predávať aj očakávané iPhony 16, ktoré už ponúknu iOS 18 v základnej výbave.

TIP na podcast: Čo je ten čudný oznam po aktualizovaní iPhonu? Nové pravidlá EÚ. Toto potrebujete vedieť