KDH naďalej podporuje I. Korčoka a vyzýva P. Pellegriniho, aby prestal s falošnou hrou na konzervatívca

Kresťanskodemokratické hnutie jednoznačne podporuje aj v druhom kole prezidentských volieb Ivana Korčoka a vyzýva občanov prísť voliť 6. apríla. Kresťanskí demokrati zároveň vyzvali Petra Pellegriniho, aby prestal s falošnou hrou na konzervatívca a útokmi na KDH. Reagovalo dnes KDH na prvé kolo prezidentských volieb na tlačovej konferencii.

Líder kresťanských demokratov jasne vymenoval dôvody, prečo hnutie podporilo Ivana Korčoka v prvom kole. ,,Je jediný relevantný kandidát, ktorý má jasno v otázke spravodlivého a právneho štátu. Je odborníkom, s dobrým menom doma i v zahraničí a svojím životom dokazuje všetkým svoje hodnoty. Navyše nemení názory, stojí si za svojim slovom a dodržiava a ctí si Ústavu SR.  Nestraší dôchodcov ani si nezmyselne nevymýšľa ako to robí Peter Pellegrini v otázke vysielania vojsk na Ukrajinu,“  upozorňuje predseda KDH Milan Majerský.

KDH odmieta útoky Petra Pellegriniho, že hnutie si muselo vybrať medzi konzervatívnym a liberálnym kandidátom. ,,Peter Pellegrini vie, že jeho hlasovanie za defacto registrované partnerstvá nie je konzervatívny postoj. Preto ho vyzývame, aby prestal s touto falošnou hrou na konzervatívca,“  reaguje Milan Majerský, ktorý zároveň upozorňuje, že Peter Pellegrini bude ako možný prezident skôr len predĺženou rukou premiéra Fica.

Kresťanskodemokratické hnutie očakáva od budúceho prezidenta SR, že bude pilierom chrániacim Slovensko pred medzinárodnou izoláciou a z jeho postojov bude vždy jasné, že Slovensko patrí do Európskej únie a NATO. ,,A veríme, že takým prezidentom bude Ivan Korčok. A preto chcem poďakovať našim voličom, ktorí prišli voliť a vyzvať všetkých občanov, aby prišli k urnám aj v druhom kole,“ uzatvára predseda KDH Majerský. 

Transparentný účet: SK87 0900 0000 0052 1341 9510

Informácie o spracúvaní osobných údajov
Ⓒ 2023 - KDH | Všetky práva vyhradené

Dostávajte nové info

Ste zvedaví na naše riešenia? Nechajte nám svoj e-mail a naše návrhy si v schránke nájdete vždy čerstvé.
Name*