26.3.2024 10:01 | Správy

Telekom umožní mať pri smart hodinkách rovnaké číslo ako v mobile. Pre paušály má aj inú novinku

Zdroj: Samsung a úprava Živé.sk

Operátor prinesie novinky už o týždeň.

Telekom na dnešnom stretnutí s novinármi predstavil dve menšie služby. Prvá sa nazýva „Connect my watch“ a dovolí pripojenie hodiniek do mobilnej siete. Umožňuje hovory a SMS cez 4G sieť (nie cez 2G siete) a používanie mobilných dát napríklad pre sťahovanie mapových podkladov alebo sťahovanie hudby.

V hodinkách pritom bude rovnaké číslo ako využíva klient v telefóne. Napríklad pri behaní si tak mobil nebude musieť vziať so sebou a stále bude k dispozícii. Novinka bude dostupná k paušálom.

„Vďaka tomu môže zákazník zdieľať paušál s hodinkami, využívať jeho objem dát, minút i SMS, a pritom byť dostupný na svojom telefónnom čísle, aj keď má smartfón doma či na inom mieste,“ popisuje výhody operátor.

Zatiaľ len pre Samsung hodinky

Služba bude dostupná pre hodinky z radu Samsung Galaxy Watch 5 a 6. „Postupne sa môžeme dostať aj na iné značky, ale musia podporovať eSIM,“ povedal hovorca Telekomu Michal Korec počas tlačovej konferencie.

Fungovať to bude jednoducho. Aktivácia prebehne priamo z mobilu, operátor plne elektronicky „vystaví“ samostatnú eSIM, ktoré bude využívať rovnaké telefónne číslo. Služba bude stáť päť eur mesačne. Dostupná bude od 2. apríla 2024, teda od utorka.

Dlho očakávaná je podpora pre smart hodinky od Applu, ktorá na našom trhu zatiaľ úplne absentuje. „Dnes nemáme žiadne oznámenia k Applu. Je to samostatný produkt, ktorý sa samostatne vyvíja. Keď príde správny čas, budeme adresovať aj Apple k eSIM,“ dodal.

Klient bude využívať v hodinkách rovnaké číslo ako v mobile.

fotogaléria
Telekom umožní mať pri smart hodinkách rovnaké číslo ako v mobile. Zdroj: Ján Trangel

Druhý hardvér na splátky

Druhou novinkou je možnosť kúpiť si druhé hardvérové zariadenie na splátky. Bude mať vlastnú 24-mesačnú viazanosť a samostatné splátky. K hardvéru nebude dotácia, len zľavy z cien.

Zákazník operátora bude mať možnosť zobrať si druhé zariadenie kedykoľvek – nie iba pri predlžovaní paušálu. Splácať sa bude aj po obnovení alebo ukončení paušálu. Operátor dá zákazníkom možnosť ľubovoľne ho vyplatiť aj skôr, než skončí jeho pôvodne dohodnutá doba splácania.

Služba bude určená predovšetkým pre nositeľnosti – v ponuke sa budú nachádzať smart hodinky, náramky či slúchadlá od Apple, Samsungu, Garminu a zariadenia značiek Huawei a Carneo.

Pri štarte Telekom pripravil uvádzaciu akciu na zariadenia značky Samsung. Napríklad slúchadlá Buds 2 bude možné získať so zľavou 46 eur, hodinky Samsung Galaxy Watch 6 40 mm so zľavou 176 eur. Táto služba bude dostupná od budúcej stredy.