Navigácia

Róbert Zsembera: Ekonomická univerzita v Bratislave sa prostredníctvom infraštruktúrnej zmeny mení na jednu z najmodernejších univerzít na Slovensku

V rámci konzorcia so Slovenskou technickou univerzitou v Bratislave získajú univerzity cez výzvu rezortu školstva takmer 50 miliónov eur. Univerzita sa môže zároveň pochváliť úspechmi v rámci programu Erasmus+, vo vysielaní či prijímaní študentiek a študentov je jedna z najlepších v Európe.

Dôraz na kvalitu štúdia dokazujú aj mnohé medzinárodné členstvá Ekonomickej univerzity v Bratislave. Tá je prvou slovenskou, zároveň prvou v rámci bývalého Československa a treťou univerzitou v rámci krajín V4, ktorá získala prestížnu medzinárodnú akreditáciu AACSB. Ide o najväčšiu svetovú alianciu pre ekonomické vzdelávanie, ktorá akredituje inštitúcie preukazujúce jasné zameranie na špičkovú kvalitu vo všetkých oblastiach akými sú vzdelávanie, výskum, obsah študijných programov a práca so študentom.

Ekonomická univerzita v Bratislave zároveň výrazne dominuje v oblasti udelenia medzinárodných dvojitých a spoločných diplomov. Dvojitý diplom prináša pre študentky a študentov skvelú príležitosť získať medzinárodne uznávaný diplom umocňujúci ich uplatniteľnosť doma i v zahraničí. V súčasnosti má Ekonomická univerzita v Bratislave uzatvorenú dohodu s 13 zahraničnými univerzitami o dvojitých diplomoch, na ktorých môžu študenti študovať rôzne študijné programy súčasne počas ich štúdia na Slovensku a získať tak diplomy Ekonomickej univerzity v Bratislave a prestížnej partnerskej univerzity.

„Štádium internacionalizácie, v ktorom sa univerzita nachádza, je pre slovenské vysokoškolské prostredie potešujúce. Pre študentov, ale aj pre zamestnancov, vytvára moderné prostredie na štúdium či výučbu. Ekonomická univerzita v Bratislave kladie dôraz na európsku i svetovú kvalitu, a to dobré slovenské prepája práve s medzinárodným,“ uviedol po návšteve Róbert Zsembera.

Počas návštevy si štátni tajomníci Róbert Zsembera a Ján Hrinko spolu so zástupcami univerzity obzreli aj novú viacúčelovú športovú halu – univerzitné športové centrum, na ktorého výstavbu prispelo ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže viac ako 1,5 milióna eur.

„Vedenie Ekonomickej univerzity v Bratislave víta iniciatívu a záujem rezortného ministerstva o aktuálne výzvy, ktoré čakajú univerzitu v najbližšom období. Počas návštevy sme zástupcov oboznámili so zámermi a úlohami vyplývajúcimi s dlhodobého zámeru rozvoja univerzity, poukázali sme na úspešnosť projektov v rámci výziev ministerstva, zameraných na skvalitňovanie vysokoškolského prostredia a jeho infraštruktúry, ako aj na posilnenie internacionalizácie vo všetkých činnostiach univerzity. Veríme, že vo vzájomnej súčinnosti s ministerstvom sa univerzite podarí úspešne napĺňať jej poslanie a dokázať, že má svoje nezastupiteľné miesto v rámci vysokoškolského vzdelávacieho a výskumného priestoru nielen v národnom, ale aj medzinárodnom kontexte,“ konštatoval rektor univerzity Ferdinand Daňo.


Facebook Zdieľať
Skočiť na začiatok stránky