25.3.2024 11:18 | Banky

Revolut začína predávať eSIM karty. Na úvod ponúka malý dátový balíček zadarmo

Zdroj: Vodafone

Finančná služba oznámila, že novinka je od dnešného dňa dostupná aj pre slovenských klientov.

Revolut začína ponúkať dátové eSIM karty pre viac ako sto krajín. Zakúpiť si ich môžu aj klienti tejto služby u nás, novinka bola integrovaná do pôvodnej aplikácie. „Revolut eSIM karta umožňuje zákazníkom používať mobilné dáta v zahraničí a surfovať online bez nečakaných poplatkov za roaming a výpadkov siete. Od 25. marca 2024 budú mať k eSIM karte prístup všetci slovenskí zákazníci Revolutu na zariadeniach kompatibilných s eSIM bez ohľadu na ich program,“ popisuje spoločnosť.

Zákazník si v aplikácii jednoducho vyberie krajinu alebo región, kde chce dáta využívať, zvolí si balíček a aktivuje kartu elektronicky. Je potrebné zdôrazniť, že eSIM musí podporovať vaše zariadenie. Klienti s najdrahším Ultra programom (za 45 eur mesačne) dostanú každý mesiac 3 GB dát na globálne využitie v cene služby.

eSIM začal predávať aj Revolut. Zdroj: Revolut

Pre množstvo krajín

Ostatní klienti si môžu na úvod aktivovať bezplatný 0,1 GB balík na vyskúšanie novej služby. Ponuka platí do 1. mája. Revolut tvrdí, že aktivácia a kúpa novej karty potrvá menej ako jednu minútu. Pri službe spolupracuje s firmou 1Global.

„Ceny za 1 GB v rôznych lokalitách začínajú od 1 eura s možnosťou výberu z viac ako 100 krajín. K dispozícii na zakúpenie bude viacero dátových balíkov v rozsahu od 1 GB do 20 GB, pričom zákazníci budú mať možnosť vybrať si z regionálnych alebo globálnych dátových balíkov dostupných vo viacerých krajinách v rámci jedného programu,“ tvrdí.

Napríklad na Slovensku si firma pýta za 1 GB 4 eurá, 10 GB 19,5 eura a napríklad za 20 GB až 35,5 eura. V Turecku stojí napríklad 10 GB 16,5 eura, v Albánsku 24 eur a v USA 24 eur.

Na trhu existujú aj mnohé ďalšie firmy, ktoré predávajú eSIM. Ide o Airalo, MobilMatter, Holafly a iné. Často ponúkajú mnohonásobne lepšie ceny než novinka od Revolutu.