Košický a Prešovský kraj ponúkajú novinky v oblasti aktívneho trávenia voľného času

Košický samosprávny kraj (KSK) a Prešovský samosprávny kraj (PSK) prichádzajú tento rok s krajskými organizáciami cestovného ruchu (KOCR) Košice Región Turizmus a Severovýchod Slovenska s viacerými novinkami v oblasti aktívneho trávenia voľného času.

25.03.2024 11:00
debata

Možnosti karavaningu, cykloturistiky a atraktivity cestovného ruchu spojili pod spoločnou značkou destinácie Východ. Predstavujú ju na tohtoročnom veľtrhu Caravan Bike Travel v Nitre od piatka do nedele (24. 3.), informovala Barbora Čechová z KOCR Severovýchod Slovenska.

„Vďaka karavanu a bicyklu si možno oddýchnuť aj v turisticky nepreplnených lokalitách, ktoré poskytnú bezprostredný kontakt s prírodou. Preto sme v našej dotačnej schéme Terra Incognita podporili viacero projektov na rozvoj kempingovej a cyklistickej infraštruktúry v Košickom kraji,“ povedal predseda KSK Rastislav Trnka.

Predseda PSK Milan Majerský podotkol, že ponuka východu je jedinečná. „Máme tu úžasný potenciál nádhernej prírody, pamiatok, kultúry a šikovných ľudí, ktorí ho neustále rozvíjajú. Na svoje si prídu všetky vekové skupiny a jednoznačne aj cyklisti. V Prešovskom kraji zdokonaľujeme sieť cyklotrás a budujeme nové úseky,“ doplnil.

Vďaka grantovému programu KSK Terra Incognita sa podľa výkonnej riaditeľky KOCR Košice Región Turizmus Lenky Vargovej Jurkovej podarilo podporiť niekoľko atraktívnych projektov. „Veríme, že práve týmto prístupom a prispôsobovaním podpory karavaningu posilníme trend udržateľnosti cestovného ruchu v Košickom kraji,“ povedala.

Ako doplnil výkonný riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško, okrem ponuky kempov a cyklistických možností predstavujú aj tipy na aktívny oddych na horách.

„S partnermi sme prichystali gastronomické ochutnávky výrobkov z Prešovského kraja. Hrady, vyhliadkové veže, Slovenské opálové bane, konkrétne tipy na cykloturistiku vrátane máp a tipov aj pre vysokohorské výstupy a mnoho ďalších zaujímavostí čaká návštevníkov v našej spoločnej hale Východ,“ povedal.

Obe KOCR spoločne vydali propagačný materiál Autokempy Východného Slovenska. Prešovský a Košický kraj ponúkajú spolu 32 kempingov.

debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #Košický kraj #Prešovský kraj