Pozor na to, kde parkujete! Mestská polícia sa zameria na kontrolu áut odstavených na chodníkoch a cestách

Policia pokuty parkovanie.jpg
Foto: ilustračné, bratislavskykraj.sk

Novela zákona o cestnej premávke z minulého októbra viedla k odstráneniu vozidiel z chodníkov priniesla nové výzvy a problémy. Mestská polícia Pezinok sa zameria na hej dodržiavanie.

Nová legislatíva má predchádzať nedostatočnej priechodnosti a kolíznym situáciám. Mestská polícia Pezinok sa rozhodla zasiahnuť, no čo to znamená pre vodičov a obyvateľov? Novela zákona o cestnej premávke z minulého októbra viedla k odstráneniu vozidiel z chodníkov v meste Pezinok.

Zmena mala priniesť riešenia problému, dochádza však aj k novým problémom s parkovaním. Zákon nariadil, že pri státí na ceste s obojsmernou premávkou musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej tri metre pre každý smer jazdy. Na cestách s jednosmernou premávkou musí byť zachovaný jeden jazdný pruh široký najmenej 3 metre.

Vďaka týmto novým ustanoveniam zaznamenáva Mestská polícia v Pezinku časté porušenia zákona. „Ide o situácie, ktoré v zmysle zákona musíme riešiť. Chceme pôsobiť preventívne, no sme pripravení pristúpiť v prípade opakovaných porušení aj k prísnejšiemu spôsobu riešenia,“ povedal náčelník Mestskej polície Pezinok Igor Schwarz.

Mestská polícia Pezinok teda neváha ukladať aj pokuty. Dostatočná šírka vozovky je kľúčová nielen pre bezpečnosť a plynulosť premávky vozidiel, ale aj pre prejazd záchranných zložiek. Mestská polícia preto plánuje zintenzívniť kontroly a zasiahnuť proti porušovateľom. Pokuty za nedodržanie zákona môžu dosiahnuť 50 až 78 eur, ak sa uplatní inštitút objektívnej zodpovednosti.

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk