Hokejový pobyt vo Švédsku
25. 3. 2024

13 šport Hokejový pobyt vo Švédsku (2).jpg

Žiaci 6. ročníka HK Dukla Michalovce – mládež sa koncom februára zúčastnili na hokejovom pobyte vo Švédsku. Tím chlapcov a dvoch dievčat mal jedinečnú možnosť zmerať si sily s tímami švédskej hokejovej školy, ale aj s tímami iných krajín.

Priateľské zápasy HK DUKLA Michalovce – mládež postupne odohrala proti klubom Bílí Tygři Liberec (CZ), Falcons Copenhagen (DK), Tidaholms HF (SWE), Gislaveds SK (SWE) a Trelleborgs IF (SWE).

Pre celú výpravu, ktorú tvorili hráči, tréneri a rodičia, bol okrem samotných zápasov pripravený bohatý program. V Kodani, v hlavnom meste Dánska, si pri nezvyčajne krásnom počasí vychutnali plavbu loďou jeho historickou časťou. V Stockholme navštívili jedno z najznámejších múzeí Škandinávie – múzeum Vasa s obrovskou zachovalou bojovou loďou. Pozrieť si mohli interiéry radnice Stadshuset, kde sa nachádza Zlatá sieň a Modrá hala, známa z udeľovania Nobelovej ceny. Zaujímavé možnosti im ponúkli aj mestá Jönköping, Gränna a Göteborg, kde nakukli do najpamätnejšej hokejovej haly pre slovenských fanúšikov – haly Scandinavium.

Veľmi príjemné stretnutia a zaujímavé rozhovory boli s trénermi pôsobiacimi v týchto hokejových kluboch. Dozvedeli sa veľa o organizácii dňa mladých hokejistov z iných hokejových škôl, o školskom systéme a získali veľa ďalších cenných informácií. Prekvapením bolo stretnutie s Nicol Čupkovou, rodáčkou z Michaloviec a v súčasnosti trénerkou slovenskej ženskej reprezentácie. Nicol ich privítala v útrobách hokejovej haly, kde hrá svoje zápasy klub Bílí Tygři Liberec.

Z celého hokejového pobytu si hráči, tréneri, ale aj rodičia, ktorí ich sprevádzali, odniesli veľa dojmov a zážitkov. Mladí hokejisti a tréneri aj veľa cenných informácií a skúseností, ktoré budú môcť zúročiť v ich ďalšom hokejovom a trénerskom raste.

Poďakovanie patrí vedúcemu tímu Jozefovi Tirpákovi, ktorý celú túto nezabudnuteľnú akciu organizačne zastrešil a obom trénerom, Richardovi Mašlankovi a Nikovi Slobodníkovi, ktorí počas celého pobytu deti viedli.

M.H.