Obľúbený podnik v Bratislave zatvára svoje brány, končí po dlhých 14 rokoch

Kotolňa Pub
Foto: Facebook/Kotolňa Pub, Gettyimages - koláž BratislavaDen.sk

Ide o podnik, ktorý prevažne navštevujú bratislavskí študenti.

Ak ste študovali na vysokej škole v Bratislave alebo ste mali priateľov, ktorí bývali na internátoch v Mlynskej doline, zrejme poznáte podnik Kotolňa Pub. Podnik sa ľudovo nazýva medzi mladými aj Kotolňa.

Nepredĺžená zmluva

Kotolňa otvorila svoje brány prvýkrát pred 14 rokmi a odvtedy ju navštívili tisícky ľudí. V podniku sa organizujú rôzne akcie, ako napríklad Kvíz nights alebo tematické párty. Je to miesto, na ktorom sa zabávajú nielen študenti – tancujú, súťažia alebo sa len tak rozprávajú pri pive.

Kotolňa Pub
Foto: Facebook/Kotolňa Pub

V marci však Kotolňa oznámila na Facebooku správu, ktorá mnohých ľudí prekvapila. Od stredy 1. mája ukončuje svoju činnosť. Dôvodom je to, že vedenie internátov Univerzity Komenského v Bratislave jej nepredĺžilo zmluvu.

„Týmto chceme poďakovať tisíckam študentov, ktorí počas štrnástich rokov tvorili našu kotolňácku rodinu a našli u nás priestor, v ktorom mohli zabudnúť na svoje povinnosti. Mnohí z vás už majú dnes úspešnú kariéru a rodiny, mnohí z vás spoznali svoju životnú polovičku práve v našom podniku a mnohí z vás s nami svoj študentský život ešte len začali žiť… Každý sa však stal súčasťou našej histórie. Koniec vždy znamená nový začiatok a preto aj my sa k tejto situácii staviame so vztýčenou hlavou a berieme ju ako možnosť posunúť sa vpred,“ odkázala Kotolňa svojim zákazníkom.

Kotolňa dodala, že v Mlynskej doline ostáva naďalej v priestoroch podniku Klub 39.

Kotolňa Pub
Foto: Facebook/Kotolňa Pub

Spomienky ľudí

V komentároch ľudia písali, že na Kotolňu majú mnoho spomienok. Pani Nikola sa práve v tomto podniku zoznámila s manželom. Pani Diduš zase napísala, že v Kotolni brigádovala a spoznala veľa ľudí.

„Tu som zažil všetko. A generácie študentov so mnou. Škoda,“ zdieľal svoj názor pán Pauli. Ak si chcete dať ešte jedno „spomienkové“ pivo aj vy, stále stíhate navštíviť Kotolňu.

V pondelok 25. marca si podnik pripravil prvý hudobný kvíz. Výherný tím, ktorý uhádne najviac správnych odpovedí, získa 50 eur.

Kotolňa Pub
Foto: Facebook/Kotolňa Pub

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk