Vo vodnej nádrži našli telo muža. Zrejme ide o šoféra autobusu, ktorý nedávno zamkol cestujúcich vo vozidle

Na hladine vodnej nádrže Palcmanská Maša pri obci Dedinky v rožňavskom okrese bolo v stredu objavené telo muža bez známok života. Polícia vo veci začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Potvrdila to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

22.03.2024 09:55
pátranie, polícia, hasiči, nezvestný, dunaj, Foto: ,
Ilustračná snímka
debata (4)

Mužské telo na hladine vodnej nádrže bolo spozorované v popoludňajších hodinách, na breh ho vytiahli hasiči. Po vykonaní potrebných úkonov polícia telo stotožnila ako 55-ročného muža z okresu Rožňava.

„Obhliadajúci lekár na mieste predbežne nevylúčil cudzie zavinenie, aj keď na osobe nenašiel známky cudzieho zavinenia, na zistenie presnej príčiny smrti bolo preto nariadené vykonanie zdravotno-bezpečnostnej pitvy,“ skonštatovala Ivanová. Ako dodala, vzhľadom na citlivosť prípadu a z úcty k pozostalým osobám nebude polícia k prípadu poskytovať podrobnejšie informácie.

Podľa zistení portálu Noviny.sk ide o vodiča autobusu, ktorý v pondelok nechal desiatich cestujúcich vo vozidle, zamkol dvere a odišiel preč, keď na neho pasažieri privolali políciu pre podozrenie z jazdy pod vplyvom. Incident sa stal na východnom Slovensku v obci Háj. 55-ročného vodiča napokon policajti vypátrali v neďalekej dedine Turňa nad Bodvou. V dychu mu namerali 0,71 promile alkoholu, na mieste mu zadržali vodičský preukaz. Cestujúci vďaka použitiu núdzového tlačidla otvorili dvere autobusu a vystúpili.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #samovražda #vodná nádrž