Jakub Forgács Regióny

Žilinka podal PROTEST: Týka sa rozhodnutia o ODSTRELE medveďov na Podpoľaní

Ministrovi životného prostredia Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka navrhuje, aby protestu prokurátora vyhovel a napadnuté rozhodnutie zrušil.

Ilustračný obrázok k článku Žilinka podal PROTEST: Týka sa rozhodnutia o ODSTRELE medveďov na Podpoľaní
12
Galéria
Zdroj: Štátne lesy TANAP-u

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka podal protest prokurátora proti vlaňajšiemu rozhodnutiu ministra životného prostredia súvisiacemu s odstrelom štyroch medveďov v poľovnom revíri Kalamárka Detva. Vyplýva to z informácií, ktoré šéf Generálnej prokuratúry (GP) SR zverejnil na sociálnej sieti.

„Dnes som podal protest prokurátora proti rozhodnutiu ministra životného prostredia SR zo dňa 24. februára 2023, ktorým zamietol rozklad proti rozhodnutiu Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR zo dňa 11. augusta 2022, ktoré nepovolilo poľovníckej organizácii odstrel štyroch medveďov hnedých v poľovnom revíri Kalamárka Detva,“ priblížil Žilinka na sociálnej sieti.

Ministrovi životného prostredia navrhuje, aby protestu prokurátora vyhovel a napadnuté rozhodnutie zrušil. „A to pre jeho rozpor s ustanoveniami správneho poriadku, osobitne pre jeho nepreskúmateľnosť, nevysporiadanie sa s námietkami poľovníckej organizácie, absenciu náležitého odôvodnenia rozhodnutia, a teda pre jeho arbitrárnosť,“ doplnil.

„Generálny prokurátor rozhodol, že exminister Ján Budaj tým, že nevydával rozhodnutia na odstrel medveďov, konal de facto svojvoľne a v rozpore so správnym poriadkom. Nerobil to, čo mal povinnosť robiť, pretože nepočúval ľudí, ale mimovládky,“ skonštatoval minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) na sociálnej sieti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy o medveďoch na Slovensku

Medveď hnedý
12
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM