Hore

Canon oslavuje úspech s novými modelmi radu varioPRINT 6000 TITAN

Spoločnosť Canon nadväzuje na úspech radu čiernobielych produkčných tlačiarní varioPRINT 6000 TITAN, ktorých sa od roku 2017 predalo v regióne EMEA cez 1000 kusov. Teraz Canon uvádza na trh aktualizované modely s vylepšeným užívateľským rozhraním, odolnejším tonerom a novou možnosťou modulu Print Guard pre ešte lepšiu trvanlivosť tlače pri spracovaní transakčných dokumentov.

Tlačiarne varioPRINT radu 6000 TITAN si od svojej premiéry zaistili vedúce postavenie na trhu čiernobielej hárkovej produkčnej tlače. Tento rad, ktorý je preslávený svojou spoľahlivosťou, produktivitou a kvalitou tlače, je určený pre trhy s veľkým objemom tlače a je schopný spracovať až 10 miliónov výtlačkov formátu A4 mesačne.

Uplatnenie nájde v širokej škále prostredí, kde sa využíva monochromatická tlač, a dodáva sa v troch verziách: Standard, TPxp a MICR, ktoré pokrývajú rôzne segmenty zákazníckeho trhu – všeobecná komerčná tlač, tlač kníh, tlač manuálov, vnútropodniková tlač, transakčná tlač a bezpečnostná tlač. Tlačové stroje Standard, TPxP a MICR sú k dispozícii v niekoľkých rýchlostných verziách s možnosťou dočasného alebo trvalého zvýšenia rýchlosti a s možnosťou výberu vstupných a dokončovacích modulov. Tlačiarne varioPRINT radu 6000 TITAN budú k videniu na veľtrhu DRUPA 2024 na stánku Canonu v hale 8a.

Prispôsobené potrebám zákazníka

Tri verzie, Standard, TPxp a MICR, boli optimalizované pre prevádzku v oblasti komerčnej a vnútropodnikovej tlače, transakčnej a zabezpečenej tlače. Používatelia môžu ich pomocou vytvárať širokú škálu aplikácií, vrátane tlače kníh na objednávku, príručiek, transakčných dokumentov, direct mailu a finančných dokumentov, rovnako ako aplikácií tlačených na ľahkých médiách, ako sú letáky pre farmaceutické firmy.

Všetky rýchle modely varioPRINT 6000 TITAN radu TPxp (transakčná tlač s mimoriadnym výkonom) boli navrhnuté špeciálne pre tlač transakčných dokumentov a direct mailu. Novo vyvinutý odolnejší toner TPxp v kombinácii s najnovším voliteľným modulom PGM (Print Guard Module) poskytuje vyššiu súdržnosť, ktorá ďalej predlžuje trvanlivosť výtlačkov. To je zásadné pre udržanie optimálnej kvality tlače v prostredí, kde sa používajú výkonné dokončovacie zariadenia.

Vylepšené možnosti použitia

Tlačiareň varioPRINT radu 6000 TITAN teraz pracuje s najnovšou verziou tlačového servera PRISMAsync Mark 10, vlastným tlačovým serverom spoločnosti Canon, ktorý spracováva úlohy a monitoruje a riadi funkcie tlačiarne. PRISMAsync umožňuje až osemhodinové pokročilé plánovanie a rozvrhnutie tlače a maximálne zefektívňuje pracovné postupy, spracováva v reálnom čase informácie potrebné na predvídanie potrebných zásahov obsluhy a umožňuje vzdialené sledovanie jedného alebo viacerých tlačových strojov na jednom mieste prostredníctvom aplikácie PRISMAremote Manager.

Vizuálne veľmi prívetivé používateľské rozhranie PRISMAsync s integrovaným panelom médií sa teraz ovláda z nového, dynamickejšieho panelu používateľského rozhrania na veľkom 21,5" dotykovom displeji s rozlíšením Full HD.

Prispôsobiteľná technológia

Tlačiareň varioPRINT radu 6000 TITAN je k dispozícii s dočasnými a trvalými rýchlostnými licenciami 182, 221, 272 a 328 strán A4 za minútu. Dokáže sa tak prispôsobiť meniacim sa objemom tlače podľa aktuálnych potrieb poskytovateľov tlačových služieb. Prostredníctvom rozhrania DFD sa zariadenie varioPRINT TITAN pripája k širokej škále štandardných aj veľkokapacitných dokončovacích zariadení. Voliteľná sada Light Weight Media Kit umožňuje používateľom tlačiť na veľmi ľahké materiály (45 g/m2).

Takmer nulové emisie ozónu

Energeticky účinná, výnimočne spoľahlivá a vysoko produktívna tlačiareň varioPRINT radu 6000 TITAN s kapacitou až 10 miliónov výtlačkov formátu A4 mesačne pomáha veľkoobjemovým tlačovým prevádzkam vytvárať aplikácie vo výnimočnej kvalite pri výrazne kratšom čase výroby. Vďaka technológii Gemini kombinuje čiernobiela tlačiareň obojstrannú tlač podobnú ofsetovej tlači s jedným priechodom s nízkou spotrebou energie, bez plytvania tonerom a s minimálnymi emisiami ozónu a minimálnym hlukom.

Tlačiareň varioPRINT radu 6000 TITAN bola navrhnutá s ohľadom na udržateľnosť a je vyrobená tak, aby dlho vydržala. Jej komponenty je možné vďaka programu spätného odkúpenia spoločnosti Canon znovu použiť. Tento program funguje v Európe. Energetickú účinnosť sa podarilo zvýšiť vďaka simultánnemu zapekaniu, nízkym teplotám zapekania a nízkym emisiám tepla.

Osvedčené skúsenosti

L'imprimerie Corlet patrí už viac ako 60 rokov k popredným tlačiarňam a je treťou najväčšou tlačiarňou kníh vo Francúzsku. Jean-Luc Corlet, generálny riaditeľ skupiny Corlet, uviedol: „Tlačový stroj varioPRINT 6000 TITAN sa stáva súčasťou digitálneho segmentu skupiny a spĺňa všetky požiadavky našich rôznych, neustále sa vyvíjajúcich výrobných prostredí. Sme presvedčení, že TITAN je najefektívnejší hárkový produkčný tlačový stroj v oblasti obojstrannej čiernobielej tlače na trhu. Je to tá najlepšia voľba.“

Universitas, belgická spoločnosť zaoberajúca sa udržateľnou digitálnou tlačou, má zákazníkov z oblasti vzdelávania, vydavateľstva, sektorových fondov, akadémií a vzdelávacích spoločností aj z trhu B2B. Spoločnosť nainštalovala zariadenie varioPRINT 6270 TITAN, aby mohla previesť viac krátkych a stredne dlhých čiernobielych tlačových úloh svojich zákazníkov z ofsetu na digitálnu tlač.

Tom Van Uffelen, majiteľ spoločnosti Universitas, k tomu hovorí: „Investovali sme do stroja varioPRINT 6270 TITAN na základe jeho pôsobivých parametrov, najmä jeho prevádzkyschopnosti, spoľahlivej dráhy papiera, schopnosti tlačiť na papier o gramáži 45 g/m2, presnosti registrácie prednej a zadnej strany, kvality tlače podobnej kvalite tlače ofsetovej, prevádzkovej flexibility a jednoduchého použitia pre nízkonákladové série. V kombinácii s výhodami udržateľnosti, ako je nízka spotreba energie, absencia odpadového tonera a malé alebo žiadne emisie ozónu, sa táto tlačiareň stala pre našu firmu jednoznačným riešením.“

Jennifer Kolloczeková, vedúca riaditeľka plánovania, marketingu a inovácií pre produkčnú tlač v regióne EMEA spoločnosti Canon Europe, k tomu podotýka: „Trvalé úsilie spoločnosti Canon o inovácie sa týka všetkých kategórií produkčnej tlače. Monochromatické tlačené dokumenty sú dôležitou a zásadnou formou tlačovej komunikácie. V tejto oblasti aj naďalej vzrastá objem produkcie malých nákladov či digitálnych kníh a trendom je využitie v aplikáciách, ako je direct mail. Naša vlajková loď monochromatických tlačových strojov radu varioPRINT 6000 TITAN, ktorá sa vyznačuje výnimočnou spoľahlivosťou, prináša kvalitu a energetickú účinnosť. Získala si dôveru väčšiny poskytovateľov tlačových služieb, ktorí investujú do tlačových strojov s rýchlosťou 200 a viac strán za minútu, a od svojho uvedenia na trh si zaistila vedúci podiel v tomto segmente. Tlačiareň varioPRINT radu 6000 TITAN je ideálnym monochromatickým tlačovým strojom pre veľkoobjemové prevádzky, ktoré vytvárajú aplikácie ako je komerčná, knižná, vzdelávacia, volebná, transakčná alebo bezpečnostná tlač; je to ťahúň, ktorý vždy zaistí nekompromisnú kvalitu a produktivitu.“

Ďalšie informácie o tlačiarni varioPRINT radu 6000 TITAN nájdete na adrese:

https://www.canon-europe.com/business/products/production-printers/digital-presses/varioprint-6000-titan/

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok

Ďalší článok z kategórie

Inzercia