Connect with us

Spravodajstvo

Husqvarna Svartpilen 801 odhalená: obratnosť a škandinávska elegancia

Publikovaný

on

Čakali sme dlho, ale predsa sme sa dočkali. Husqvarna Svartpilen 801 je konečne tu. Aj bez pneumatík s hrotmi a maskujúcich grafík z predprodukcie, je stále jednoznačne rozpoznateľný ako Svartpilen.

Poháňa ho overený 799cc LC8c radový dvojvalec. Tento model ponúka elegantný a minimalistický dizajn, ktorý okrem iného zahŕňa 5-palcový TFT displej, LED osvetlenie a nastaviteľný podvozok WP Apex.

Spoločné korene s Dukom

O pohon sa stará notoricky známa jednotka 799cc LC8c (nie novšia verzia nájdená v roku 2024 KTM 990 Duke). Ponúka deklarovaný výkon 77 kilowattov (trochu cez 103 konských síl). Je známa a obľúbená pre svoj výkon ako srdce modelov KTM 790 Duke a 790 Adventure/R. Treba si všimnúť, že Husqvarna neuvádza oficiálnu hodnotu krútiaceho momentu pre jej ladenie v modeli Svartpilen 801. Tento motor je spojený s šesťstupňovou prevodovkou vybavenou PASC antihoppingovou spojkou a rýchloradením.

Vzhľadom na to, že je zameraný na praktickosť a zábavu, Husqvarna upozorňuje, že servisný interval pre Svart 801 je 15 000 kilometrov. Tvrdí, že spotreba paliva je 4,5 litra na 100 kilometrov.

Rám a podvozkové komponenty

Rám Rám 2024 Husqvarna Svartpilen 801 je vyrobený z chróm-molybdenových ocelových rúrok. Optimalizujú jeho flexibilitu a tuhosť. Vpredu nájdete nastaviteľnú vidlicu WP Apex 43 so 140 mm zdvihom . V zadnej časti je rovnaký monoshock WP Apex so zdvihom 150 mm.

Husqvarna Svartpilen 801 sa pohybuje na dvojici 17-palcových zliatinových kolies obutých do pneumatík Pirelli MT60 RS. Brzdný výkon zabezpečujú radiálne umiestnené štvorpiestikové strmene J. Juan na dvoch 300 mm kotúčoch. Vzadu nájdeme dvojpiestikový strmeň a brzdový kotúč s priemerom 240 mm. ABS značky BOSCH je štandardom pre Svartpilen 801 spolu s režimom Supermoto ABS.

Hmotnosť

Suchá hmotnosť je 181 kilogramov. Takto motorka možno zlezie z linky, ale v praxi je toto číslo na 2 veci. Keďže Husqvarna uvádza kapacitu nádrže na palivo na 14 litrov. Môžeme predpokladať, že hmotnosť sa bude pohybovať niekde pod 200 kg.

Ďalšie Vlastnosti

Medzi ďalšie významné črty 2024 Husqvarna Svartpilen 801 patrí päťpalcový TFT displej a konektivita, ktorá je zahrnutá ako štandard. Tri režimy jazdy sú k dispozícii ako štandard: Street, Rain a Sport. Ceny a dostupnosť sa môžu líšiť podľa regiónu. Cena sa bude pohybovať okolo 11 300 EUR, presnú slovenskú cenu zatiaľ nepoznáme. Prvé dodávky sa očakávajú v júni 2024.

Pridaj komentár

Komentuj článok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Najčítanejšie

Partneri