Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Veľtrh Coneco: TOP inovácie v stavebníctve a bezplatné poradenstvo

PR článok Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Incheba expo)

Segment stavebníctva podľa Zväzu stavebných podnikateľov čelí výraznému nedostatku kvalifikovaných pracovníkov vo všetkých stavebných profesiách. Významný veľtrh stavebníctva Coneco v tomto roku prostredníctvom Pavilónu vzdelávania a inovácií priblíži stavebné remeslo žiakom a študentom a ukáže, že stavebníctvo nie je zastarané a neperspektívne odvetvie, za ktoré ho mnohí ľudia považujú.

Komplexný prierez odvetvím stavebníctva a pridružených segmentov od 20. 3. do 23. 3. prináša 43. medzinárodný veľtrh stavebníctva Coneco. Možnosti a riešenia pre udržateľnosť a úsporu energií predstaví súbežný 32. veľtrh energetickej efektívnosti Racioenergia. Incheba sa tak na nasledujúce dni stane miestom stretnutia odborníkov z radov projektantov, architektov, stavebníkov, zástupcov odborných cechov a združení a výrobcov/predajcov stavebných materiálov, komponentov a ďalších riešení pre bývanie. Návštevníkom sa predstaví viac ako 160 vystavovateľov zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska, Rakúska, Slovinska, Talianska a Ukrajiny.

Veľtrh Coneco: TOP inovácie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Incheba expo)
Veľtrh ukáže stavebné systémy, inovatívne technológie, dizajnové komponenty a riešenia pre hrubú stavbu aj interiér. Konštrukčné, izolačné a obkladové materiály, okná a dvere, technológie na odvlhčovanie muriva, hydroizolačné systémy pre strechy, krby a kachle, elektrické radiátory a podlahové vykurovanie, tepelné čerpadlá, riešenia pre solárnu energiu, tieniaca technika, stolárske riešenia a produkty, ale aj dizajnové prvky pre dotvorenie interiéru sú len časťou ponuky.  Keďže v súčasnosti je stále veľmi aktuálna otázka cien energií, v popredí sú aj témy energeticky úsporného a klimaticky udržateľného bývania. Ako zabrániť únikom tepla, zabezpečiť tepelnú pohodu bez vysokých nákladov či efektívne chladiť priblíži veľtrh energetickej efektívnosti Racioenergia.

Veľtrh Coneco: TOP inovácie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Incheba expo)

Vstupenky na Veľtrh Coneco nájdete na Predpredaj.sk

Štyri dni plné bezplatného poradenstva

Veľtrhy prinášajú jedinečnú príležitosť pre každého, kto sa chce lepšie zorientovať v témach výstavby, obnovy budov či rekonštrukcií. Pridanou hodnotou veľtrhu je bohatý program s účasťou najvýznamnejších odborníkov a združení.

Technický a skúšobný ústav stavebný pod vedením prof. Zuzany Sternovej bude každý deň počas otváracích hodín veľtrhu poskytovať konzultácie vlastníkom rodinných a bytových domov a bytov. Záujemcovia tak z prvej ruky dostanú informácie o platnej legislatíve v oblasti energetickej hospodárnosti budov, o technických normách na stavebné materiály a konštrukcie, požiadavkách na tepelnú ochranu a energetickú hospodárnosť budov, o projektovom riešení na obnovu a zateplenie a ďalších dôležitých témach. V Sekcii drevostavieb Združenia spracovateľov dreva budú zastúpení poprední slovenskí dodávatelia moderných drevostavieb. Práve drevostavba je ideálne riešenie pre ľudí, ktorí chcú bývať v zdravom prostredí, s nízkou uhlíkovou stopou a vysokou energetickou efektívnosťou. Odborníci počas praktických ukážok odpovedia na otázky, prečo sú drevostavby výhodné a aká je pravda o ich kvalite, efektivite a udržateľnosti. V rámci expozície sa bude rovnako konať hlasovanie o najkrajšiu drevostavbu roka 2023.

Odborníci zo Slovenského zväzu pre chladiacu a klimatizačnú techniku sú pripravení objasniť záujemcom všetky otázky o tepelných čerpadlách, ktoré sú v súčasnosti veľmi žiadané.

Konzultácie na tému ekostavieb a obnovy tradičných domov, ale aj ukážky práce s hlineným stavebným materiálom, slamenými balmi a slamenými panelmi bude mať na veľtrhu v gescii združenie ArTUR, ktoré združuje priaznivcov trvalo udržateľnej architektúry. Spolok Permon z Marianky zasa priblíži svet bridlice, ktorá sa ťažila a spracovávala v štôlni v marianskom údolí a ukáže napríklad aj výrobu bridlicových srdiečok.

Veľtrh Coneco: TOP inovácie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Incheba expo)

Pavilón vzdelávania a inovácií

To, že stavebníctvo už dlho nie je zastaralé a neperspektívne odvetvie, ukáže Pavilón vzdelávania a inovácií pod hlavičkou Zväzu stavebných podnikateľov, ktorý prinesie to najlepšie zo vzdelávania stavbárov. Žiaci, študenti, doktorandi a pedagógovia dvanástich odborných škôl a dvoch univerzít odprezentujú najpokrokovejšie inovácie a technológie, ktoré pri vyučovaní stavebných odborov používajú. Záujemcovia sa budú môcť zoznámiť napríklad s virtuálnou, zmiešanou alebo rozšírenou realitou, ktorá sa stáva neoddeliteľným pomocníkom v stavebníctve, s inovatívnymi ekologickými riešeniami pre budovy, zelenými fasádami a strechami, s 3D digitálnym modelom dopravnej infraštruktúry, s meračskou technikou, geodetickými stanicami, s tvorbou GREEN a SMART riešení, s inováciami vo vede a výskume a ich aplikáciou v praxi, s ukážkami prác v 3D programoch, so smart ovládaním domácnosti a 3D tlačou a meraním prostredníctvom dronov.

Majstrovstvá Slovenska strechárov a maliarov

Stavebné remeslo žiakom a študentom priblížia aj ďalšie aktivity. Hneď v prvý deň veľtrhu od 10:00 si žiaci zmerajú svoje zručnosti a vedomosti počas 23. Majstrovstiev Slovenska strechárskych remesiel a 20. Majstrovstiev Slovenska maliarskych remesiel žiakov odborných škôl s medzinárodnou účasťou. Súťažné aktivity budú rovnako pokračovať aj vo štvrtok 21. 3. od 10:00 do 18:00. Majstrovstvá v Inchebe organizujú Cech strechárov a Cech maliarov Slovenska.

Vstupenky na Veľtrh Coneco nájdete na Predpredaj.sk

Veľtrhy Coneco a Racioenergia sa budú konať od stredy 20. 3. do soboty 23. 3., každý deň od 10:00 do 18:00, v sobotu do 17:00.

Harmonogram sprievodného programu je zverejnený na https://www.incheba.sk/wp-content/uploads/2023/10/programCONECO24.pdf.

Partnermi podujatia sú portály zoznam.sk, daibau.sk, beevam.sk, finreport.sk, pravda.sk, startitup.sk, fontech.sk, yimba.sk a magazíny SAB  - Stavebníctvo, architektúra a bývanie a Top stavebné.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu