Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dráma na ezoterickom festivale! Záhadnou baktériou sa nakazilo vyše 230 ľudí: Zákaz sexu, lieky nezaberajú

Na hudobnom festivale v Austrálii sa účastníci nakazili záhadným ochorením
Na hudobnom festivale v Austrálii sa účastníci nakazili záhadným ochorením (Zdroj: X/Sky News)

VICTORIA – Najmenej 230 ľudí ochorelo po tom, čo ako sa na hudobnom festivale objavila záhadná choroba. Úrady upozornili účastníkov, aby sa okamžite nechali otestovať, ak sa u nich prejavia symptómy.

Vysoko nákazlivá choroba sa šíri kontaktom s infikovanými fekáliami. Môže sa šíriť aj dotykom úst po tom, čo sa baktérie dostali na ruky alebo sexuálnym kontaktom. Úrady doteraz hovoria o 230 nakazených, ktorí boli účastníkmi Ezoterického festivalu vo Victorii v Austrálii. Ten sa konal od 8. do 12. marca, informuje britský denník Mirror.

Budúci lekár Ibara praxoval v bratislavskej nemocnici: Z toho, čo tam zistil, ostal v šoku! (Zdroj: NL/Ján Zemiar)

Infekcia Shigellosis sa ukazuje ako odolná voči antibiotikám prvej línie, čo značne sťažuje liečbu. Zdravotnícke úrady preto varovali účastníkov, aby sa okamžite nechali otestovať, ak sa u nich objavia symptómy a vyzvali ich, aby dodržiavali hygienu, vyhýbali sa príprave jedla pre ostatných a praktizovali bezpečný sex.

Ben Cowie, výkonný riaditeľ pre zdravie v meste Victoria pre Sky News Australia uviedol, že črevná infekcia je vysoko nákazlivá a môže sa prenášať aj kontaminovanými potravinami. „Príznaky môžu zahŕňať hnačku, kŕče v bruchu, nevoľnosť a vracanie. Symptómy sa zvyčajne objavia jeden až tri dni po expozícii, ale v niektorých prípadoch to môže byť už po 12 hodinách alebo naopak o týždeň neskôr.“ Ezoterický festival v Austrálii je označovaný za stretnutie psychedelickej hudby, umenia a životného štýlu.

Viac o téme: OchorenieČrevná infekciaAustráliaFestival
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu