Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Naozaj TOTO podstupujú v Hollywoode pre krásu a mladosť?

Gwyneth Paltrow je už niekoľko rokov verná apiterapii.
Gwyneth Paltrow je už niekoľko rokov verná apiterapii. (Zdroj: SITA/Scott Garfitt/Invision/AP)

Keď ide o zachovanie mladistvého vzhľadu, niektoré celebrity siahajú po naozaj netradičných metódach. Bodnutie včelami, liečba pijavicami či terapia ovčou placentou - to všetko v mene krásy. Ako ďaleko sú ochotné ísť hviezdy a aké sú najbizarnejšie beauty triky zo sveta slávnych?

Udržanie mladistvého vzhľadu a vitality môže viesť celebrity až do extrémov. Bodnutie včelami, liečebné pijavice a ďalšie bizarné procedúry sú len špičkou ľadovca v škále metód, ktoré slávne osobnosti používajú, aby zastavili starnutie. Podľa britského Daily Mail odhaľujú tieto nekonvenčné praktiky to, do akej miery sú niektoré hviezdy ochotné zájsť v snahe o zachovanie mladosti.

Včelie uštipnutie ako terapia

Prvá v tomto zozname je nikto iný, ako kráľovná neobvyklých procedúr - Gwyneth Paltrow. Americká herečka je vždy ochotná vyskúšať niečo netradičné. V posledných rokoch je však verná apiterapii. Apiterapia je starodávna technika využívajúca včelie bodnutie na liečbu a zlepšenie zdravia a udržanie si sviežej a žiarivej pleti. Táto metóda, známa svojím použitím v boji proti zápalom a jazvám, môže znieť pre mnohých extrémne. Faktom ostáva, že hoci apiterapia môže priniesť určité výhody, odborníci varujú, že existujú efektívnejšie a menej bolestivé alternatívy ako dosiahnúť rovnaký efekt bez toho, aby ste k ujme prišli vy či včely. 

Gél z placenty s 24-karátovým zlatom 

Simon Cowell, jeden z najslávnejších porotcov SuperStar, je známy svojou zúfalou snahou vyzerať čo najmladšie. Okrem radikálnych plastických operácií sa pravidelne uchyľuje aj k iným extrémnym procedúram. Jednou  z najdiskutovanejších je ošetrenie tváre ovčou placentou, ktorá je vyhľadávaná pre vysoké hladiny kolagénu a kmeňových buniek. V prípade Simona Cowella a jeho špeciálnej metódy je gél z placenty obohatený aj o kryštáliky 24-karátového zlata. Cena takéhoto ošetrenia môže vďaka tomu dosiahnuť astronomickú sumu, ktoré si môžu dovoliť iba máloktorí, pričom reálny účinok na pleť ostáva otázny.

Ani konzumácia placenty či maska z plazmy nie sú tabu 

Simon Cowell nie je jediným milovníkom placenty v tomto zozname. Kto iný ako sestry Kardashianove mohli podľahnúť tomuto trendu, ba čo viac, povýšili ho na novú úroveň. Kim Kardashian a jej sestry neváhajú použiť naozaj všetky prostriedky na to, aby si udržali mladistvý vzhľad. Jednou z najzvláštnejších procedúr, na ktoré sa sestry Kardashianove podujali, je rozhodne konzumácia vlastnej placenty na dosiahnutie dokonalej pleti.

To však nie je všetko, Kim a jej sestry tiež experimentujú s plazmovou terapiou založenou na injekciách plazmy bohatej na trombocyty priamo do pokožky tváre. Podľa jej vlastných slov, by jej táto metóda mala zredukovať vrásky a omladiť pleť. Odborníci sú však k „zázračným” účinkom tejto metódy značne skeptickí. 


Pijavice na vzostupe

Pijavice nie sú len pre horory! Vo svete celebrít si tieto malé tvory našli svoje výnimočné miesto v honbe za večnou mladosťou a krásou. Modelka, Miranda Kerr, ikona a priekopníčka v nekonvenčných metódach starostlivosti o pleť, urobila z pijavíc svojich tajných pomocníkov. Predstava pijavíc priložených na tvár sa môže zdať ako scéna z hororového filmu, no pre modelku je to bežná súčasť beauty rutiny. Tento netradičný zákrok, kde pijavice vysajú krv, ktorá sa následne použije na tvárovú masku, je možno nechutný, ale pri pohľade na Mirandu očividne účinný.

Viac o téme: ZdravieMladostKim KardashianSimon CowellGwyneth PaltrowMiranda KerrKrasaHollywood
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9