Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Okolo novej trate F1 v Madride panujú obavy. Smrtiaca pasca, znie po zverejnení simulácie

V roku 2026 nastane zásadná zmena v kalendári Formuly 1. Veľká cena Španielska sa presunie z Barcelony do Madridu. Zverejnili aj simuláciu, ako bude nová trať v hlavnom meste vyzerať. Nebezpečne, myslia si viacerí fanúšikovia.

16.03.2024 17:49
VC Španielska, f1 Foto:
VC Španielska sa od roku 2026 bude jazdiť v Madride.
debata (1)

Veľká cena sa do Madridu vráti po 45 rokoch a bude zaujímavá tým, že sa na nej vystriedajú úseky v uličkách s tými klasickejšími. Okruh bude celkovo merať 5,47 kilometrov, na ktorých bude rozmiestnených 20 zákrut.

V hlavnom meste Španielska by sa malo jazdiť až do roku 2035. Madridská VC by sa mala stať najväčším podujatím kráľovnej motošportu, keďže na tribúny by sa podľa organizátorov malo zmestiť až 140 000 fanúšikov

Už v januári zverejnili simuláciu od digitálneho tvorcu Tyronea Hesbrookea, ktorú na sociálnych sieťach zdieľal tím Williams. Na nej vidieť virtuálnu madridskú trať z pohľadu pretekára v kokpite.

Ako to už býva, prvé reakcie sú zmiešané. Niektorým sa páči, no iní poukázali na veľké množstvo nebezpečných úsekov, či až „smrtiacich pascí“. Trať je vraj nebezpečnejšia, ako tá v Saudskej Arábii.

Najväčšiu kritiku zožala v poradí piata zákruta, ktorej prischlo spomínané označenie „smrtiaca pasca“. Pretekári sa do nej vrútia vo veľkej rýchlosti.

Ak by zle odhadli správny moment na pribrzdenie a bolo by ich viac pokope, mohlo by to zle dopadnúť. „Ako je možné, že niečo také povolili,“ nechápe jeden z komentujúcich.

Či to organizátori odhadli alebo nie, to sa dozvieme až o dva roky.

Formula 1: Veľký prehľad pred štartom sezóny 2024 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Okrem poradia favoritov v rebríčku si pozrite...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #formula #madrid #F1 #simulácia #VC Španielska 2026