Mesto Trnava

Výstavba kruhovej križovatky na Nerudovej ulici si vyžiada uzáveru od 2. apríla 2024 a ovplyvní trasy liniek MHD

Z dôvodu výstavby kruhovej križovatky na Nerudovej ulici bude nutné ulicu úplne uzavrieť v období od 2. apríla do 31. mája 2024.

Uzavretý úsek bude neprejazdný od 6.00 h prvého dňa uzávery do 20.00 h posledného dňa plánovaného termínu. Miestna cesta bude uzatvorená v dĺžke 160 m v úseku od č. 4 po č. 10, medzi vjazdami do vnútroblokov.

Na obrázku je vyznačená lokalita a dĺžka uzávery cesty na Nerudovej ulici

Budovanie kruhovej križovatky si vyžiada aj vytvorenie obchádzkovej trasy, ktorá povedie cez Bratislavskú ulicu, Ul. Gábora Steinera, Zelenečskú ulicu a Ul. Maxima Gorkého. Nákladná doprava smerujúca od Zelenečskej bude odklonená na Ulicu 9. mája, ktorá je jednosmerná. Z Bratislavskej ulice povedie trasa pre nákladnú dopravu cez Ulicu Gábora Steinera. Dopravu bude usmerňovať dočasné dopravné značenie.

Uzávera ovplyvní aj linky MHD č. 1, 2, 4 a 5
 

Počas realizácie kruhovej križovatky bude zastávka Nerudova dočasne zrušená pre oba smery. Linky mestskej autobusovej dopravy č. 1, 2, 4 a 5 budú presmerované na obchádzkové trasy, ktoré povedú cez ulice Gábora Steinera a Maxima Gorkého.

Pre dotknuté linky MHD bol vypracovaný aj dočasný cestovný poriadok, ktorý bude platný iba počas výstavby okružnej križovatky.
 



Schéma liniek MHD č. 1, 2, 4 a 5 pri dočasnom presmerovaní po obchádzkových trasách
Linka č. 1 je vyznačená zelenou farbou, linka č. 2 je vyznačená fialovou farbou, linka č. 4 je vyznačená čiernou farbou a linka č. 5 modrou.

Zmeny v linkách MHD č. 1, 2, 4, 5 a dočasný cestovný poriadok


Linka č. 1

V smere Kopánka, Nám. SUT – Strojárenská, Sachs: Dočasne nebude obsluhovať zastávku Nerudova. Novo obsluhovaná zastávka bude Bratislavská. Časové polohy zo zastávok Strojárenská, rázc. a Strojárenská, Sachs sa zmenia.

V smere Strojárenská, Sachs – Kopánka, Nám. SUT: Dočasne nebude obsluhovať zastávku Nerudova. Novo obsluhovaná zastávka bude Gábora Steinera. Časové polohy zo zastávok Strojárenská, rázc. a Strojárenská, Sachs sa zmenia.

Dočasný cestovný poriadok linky č. 1

Linka č. 2

V smere Kočišské (Kamenný mlyn) – Linčianska: Dočasne nebude obsluhovať zastávku Nerudova. Novo obsluhované zastávky budú Gábora Steinera a Linčianska 1. Časové polohy zo zastávky Linčianska sa zmenia.

V smere Linčianska – Kamenný mlyn (Kočišské): Dočasne nebude obsluhovať zastávku Nerudova a zastávky Bratislavská a Gorkého, ZŠ. Novo obsluhovaná zastávka bude Linčianska 1.

Dočasný cestovný poriadok linky č. 2

Linka č. 4

V smere Kopánka Nám. SUT – Strojárenská, Boge: Dočasne nebude obsluhovať zastávku Nerudova. Novo obsluhovaná zastávka bude Bratislavská. Časové polohy zo zastávok Strojárenská, rázc., Strojárenská, Sachs, Strojárenská, HKS a Strojárenská, Boge sa zmenia.

V smere Strojárenská, Boge – Kopánka Nám. SUT: Dočasne nebude obsluhovať zastávku Nerudova. Niektoré spoje vyznačené v cestovných poriadkoch písmenom N neobslúžia ani zastávku Linčianska. Novo obsluhovaná zastávka bude Gábora Steinera.

Dočasný cestovný poriadok linky č. 4

Linka č. 5

V smere Botanická, Jednota – Strojárenská, Sachs: Dočasne nebude obsluhovať zastávku Nerudova a zastávku Linčianska. Novo obsluhované zastávky budú Linčianska 1 a Bratislavská. Časové polohy zo zastávok Strojárenská, rázc. a Strojárenská, Sachs sa zmenia.

V smere Strojárenská, Sachs – Botanická, Jednota: Dočasne nebude obsluhovať zastávku Nerudova a zastávku Linčianska. Novo obsluhované zastávky budú Gábora Steinera a Linčianska 1.

Dočasný cestovný poriadok linky č. 5

18.3.2024 9:00

Komentárov: 0