Oznam o zbere objemného odpadu a odpadu s obsahom škodlivých látok
13. 3. 2024

Objemný  odpad je nadrozmerný komunálny odpad, ktorý nie je možné pre jeho rozmery uložiť do zberných nádob na zmesový komunálny odpad  (napr. starý nábytok, koberce,  sedačky, dvere a pod.). V zmysle Zákona o odpadoch je Mesto povinné zabezpečiť najmenej dvakrát do roka zber  takýchto objemných odpadov.

Zber objemného odpadu  priamo od vašich domov.
Jarný zber sa uskutoční od 2.4.2024 do 15.4.2024.

Objemný odpad plánujeme  zberať vo  vašom obvode  v ten istý deň ako  komunálny odpad. V tento deň  vykladajte objemný odpad napr. do priestoru zeleného pásu pred domom, ku kontajnerom na komunálny odpad a pod. Odpad musí byť pripravený na odber na prístupnom a vhodnom mieste pre zberovú techniku a nesmie blokovať cestné komunikácie alebo chodníky.
 
Do objemného odpadu nepatria napr. pneumatiky, stavebný odpad, bioodpad (tráva, konáre, lístie), chladničky, televízory a pod.   Takýto odpad  nebude odobratý !
 
Zároveň so zberom  objemného odpadu sa uskutoční aj mobilný zber odpadu z domácností s obsahom škodlivých látok (rozpúšťadlá, staré farby, lepidlá, zvyšky pesticídov, handry a rukavice znečistené  škodlivinami, obaly znečistené škodlivinami a pod.).  Zberať sa bude priamo od vašich domov v ten istý deň ako  komunálny odpad  a  v rovnakom termíne ako objemný odpad od 2.4.2024 do 15.4.2024.  

Objemný odpad, elektroodpad, bioodpad, odpad z domácností s obsahom škodlivých látok môžu občania mesta  celoročne a bezplatne odovzdávať aj na zberných dvoroch TaZS mesta Michalovce  ( Partizánska ulica  55  a  Lastomírska ulica  2).
                                                                                                           

TaZS mesta Michalovce