Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hra o tróny v Red Bulle. Do boja o moc nastúpili ťažké kalibre, šéf tímu má napokon skončiť

Tak ako v Bahrajne, aj v Saudskej Arábii mal šéf tímu Red Bull Christian Horner počas veľkej ceny formuly 1 po svojom boku manželku Geri Halliwellovú. Dvojica dávala na každom kroku najavo, že rodinná kríza je zažehnaná.

11.03.2024 12:30
Christian Horner Gerli Halliwell Foto:
Šéfa Red Bullu Christiana Hornera prišla po Bahrajne aj do Saudskej Arábie podporiť jeho manželka a bývalá Spice Girl Geri Halliwellová.
debata

No napriek tomu, že bol pred dvoma týždňami Horner zbavený obvinení z nevhodného správania voči jednej zamestnankyni, škandál si žije vlastným životom.

A podľa dvoch špecializovaných webov, ktoré sa zaoberajú formulou 1, sa nakoniec Red Bull svojho dlhoročného šéfa už čoskoro zbaví. Značke totiž kvôli kauze hrozí prepad predajov na americkom trhu aj strata reputácie.

Aféra naberá deň čo deň nové, niekedy až neuveriteľné zvraty. A aj keď v sobotu Red Bull zažil po druhýkrát v sezóne víťazný double, pravdepodobne to bol deň, ktorý zlomil väz Hornerovi.

Deň sa totiž začal schôdzkou Helmuta Marka, vplyvného tímového poradcu pre motoršport, s generálnym riaditeľom spoločnosti Red Bull Oliverom Mintzlaffom.

APTOPIX Saudi Arabia F1 GP Auto Racing Čítajte viac To je pohľad! Zdesenie a hrdosť v jednom, jasali komentátori. Reakcia otca tínedžera z Ferrari hovorí za všetko

Markovi totiž hrozila suspendácia, respektíve vyhodenie, pretože mal údajne vynášať médiám informácie okolo Hornerovho prípadu.

„Mali sme veľmi dobrý rozhovor a zhodli sme sa vo všetkých bodoch. Padla jednohlasná zhoda, že budem pokračovať ďalej. Môj kontrakt platí ešte tri roky,“ povedal Marko pre ORF.

Týmto vyhlásením sa asi ukľudnila situácia okolo možného odchodu Maxa Verstappena ku konkurencii, pretože Holanďan naznačoval, že ak odíde Marko, pôjde aj on.

No zahraniční novinári si v Saudskej Arábii všimli dôležitého detailu, že schôdzky s Markom sa zúčastnil aj Franz Watzlawick, ktorý je šéfom nápojového biznisu, čiže F1 pod neho nespadá. „Mal by zohrať kľúčovú úlohu v končenom riešení,“ napísal web motosport-total.com.

Christian Horner Čítajte viac Šalamúnske rozhodnutie v Red Bulle. Osobu, ktorá obvinila šéfa tímu Hornera z obťažovania, potrestali

Kauza, ktorej vyriešenie stále viac pripomína zamietnutie pod koberec, vyvoláva zásadné otázky u partnerov Red Bullu, globálnych gigantov Hondy a Fordu.

Zároveň sa spoza oceánu objavujú správy, že americké aktivistky nabádajú k bojkotu v súvislosti s kupovaním plechoviek s červenými býkmi. A obchodný reťazec Walmart už o tom vraj uvažuje. Takéto kroky by boli pred Red Bull zásadným problémom.

Aj preto chcú šéfovia Red Bullu konať rýchlo. „Horner je zjavne na pokraji prehry v boji o moc v Red Bulle. Podľa dobre informovaných zdrojov bude prepustený pred ďalším podujatím v Austrálii,“ uviedol F1-insider.com.

Red Bull takéto konšpirácie ústami hovorcu stajne odmietol, ale existujú ďalšie indície, ktoré potvrdzujú tvrdenia renomovaného portálu. Hornera držali doteraz nad vodou thajskí väčšinoví vlastníci Red Bullu. Lenže zo Saudskej Arábie zamierila delegácia Red Bullu do Dubaja, aby sa tam stretla s Čalermom Júvitjom, kľúčovým spolumajiteľom stajne.

"A zatiaľ čo rakúski vlastníci volali po odvolaní Hornera ihneď, teraz by vo svetle hrozby strát na americkom trhu mohli na svoju stranu získať aj thajských kolegov.

Max Verstappen Jos Verstappen Čítajte viac Idylka v Red Bulle? Ani náhodou. Verstappen sa obul do šéfa tímu, nepriamo ho vyzval na odchod

„Myslím si, že by mal Christian Horner rezignovať, a myslím, že to aj urobí. Nemyslím si, že schôdzku v Dubaji prežije,“ povedal komentátor F1 a bývalý pretekár Ralf Schumacher.

Bývalý nemecký pilot, aj The Sun, spomenuli, že údajná obeť Hornerovho nevhodného správania, ktorej sťažnosť bola zamietnutá, zmenila právnikov a pripravuje na tento týždeň vyhlásenie.

„A thajské vedenie sa obáva, že by sa mohlo ukázať, že interné vyšetrovanie nebolo tak objektívne, ako by si verejnosť priala,“ napísal F1-insider. Na mnoho nezodpovedaných otázok okolo vyšetrovacej správy upozornila aj britská BBC.

A britský bulvár zverejnil ďalšiu skutočnosť, ktorá majiteľov z pohľadu celosvetového vnímania spoločnosti desí. Údajná obeť má byť v príbuzenskom vzťahu s gitaristom hviezdnej popovej skupiny U2. A tá uvažuje, že žene pomôže vydaním piesne „Don't be horny, be Christian“ čo je slovná hračka s Hornerovým menom a v preklade znamená: „Nebuď nadržaný, buď kresťan.“

Partnerky pilotov F1 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Už dnes sa prvým tréningom na VC Bahrajnu...
debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #red bull #Max Verstappen #Christian Horner