Maco Racing Team pred sezónou 2024

Richard Karnok

Do kompletnej dvadsiatej druhej sezóny na majstrovstvách sveta vytrvalostných pretekov cestných motocyklov, FIM EWC, vstupuje slovenský tím Maco Racing. Jeho majiteľ Martin Kuzma predstavil pretekárov, ktorí sa v tíme predstavia v roku 2024.

Slovenský tím, ktorý počas celej kariéry na majstrovstvách sveta jazdí na motocykloch značky Yamaha, má na svojom konte pódiá a umiestnenia v top 5 vo svetovom šampionáte a takisto bol aj najlepším súkromným tímom seriálu, pričom v celkovom hodnotení skončil šiesty. Podobné ciele bude chcieť dosiahnuť aj v nadchádzajúcej sezóne. Ako pretekári mu v naplnení týchto cieľov budú pomáhať pretekári Martin Vugrinec, Takeshi Ishizuka a Martin Choy.

25-ročný chorvátsky pretekár Martin Vugrinec vybojoval vo svojej kariére tituly v prestížnych medzinárodných a národných šampionátoch a s tímom Maco Racing sa v šampionáte FIM EWC predstavil už v roku 2023. V minulosti bol pretekárom prestížneho seriálu Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Japonský pretekár Takeshi Ishizuka má vo svojich 28 rokoch na svojom konte úspechy z japonských šampionátov, majstrovstiev FIM CEV REPSOL Moto2 a taktiež zo seriálu FIM EWC, kde má na svojom konte víťazstvo a ďalšie pódiové umiestnenia na 8-hodinových pretekoch v Suzuke a v Sepangu v triede Superstock.

Bulharský pretekár Martin Choy, ktorý o niekoľko dní oslávi svoje 40. narodeniny patrí medzi skúsených jazdcov s medzinárodnými úspechmi, ktoré dosiahol v národných a medzinárodných šampionátoch. Na svojom konte má aj celkové prvenstvo v majstrovstvách Alpe Adria, či tretie miesto na pretekoch FIM EWC v českom Moste z roku 2021.

Termínový kalendár FIM EWC 2024:
20. apríl: 24 hodín Le Mans (Le Mans, Francúzsko)
8. jún: 8 hodín Spa (Spa-Francorchamps, Belgicko)
21. júl: 8 hodín Suzuka (Suzuka, Japonsko)
14. september: 24 hodín Bol d’Or (Le Castellet, Francúzsko)

Tlačová správa tímu Maco Racing

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *