Rozpáľte zimné večery akciou: Najlepšie filmy a seriály pre pravého muža

Napísal misterz 1 dňa 14 február 2024 do kategórie Filmy a seriály, Magazín

Nechajte svoje srdce biť rýchlejšie: Top akčné a adrenalínové filmy a seriály

Zima je v plnom prúde a s ňou prichádzajú dlhé zimné večery, ktoré sú ideálne na relax pri dobrom filme. Pre mužské publikum ponúkajú streamovacie služby širokú ponuku filmov, ktoré rozvíria krv v žilách a zaručene poskytnú dávku dobrodružstva, smiechu alebo napätia. Či už ste fanúšikom akčných thrillerov, napínavých drám alebo špičkovej sci-fi, v našom článku nájdete tipy na to najlepšie. Pripravte sa na zoznam filmových skvostov, ktoré vás prilepia k obrazovke!

tipy na akcne filmy pre muzov 2024 65654

Spoznať a vybrať super film pre mužské publikum môže byť výzva, no existujú niektoré univerzálne kritériá a charakteristiky, ktoré vám môžu výber uľahčiť. Tu sú niektoré z nich:

  • Akcia a adrenalín - super film pre mužské publikum by mal ponúknuť dostatok akcie a adrenalínu. Scény plné napätia, dobre natočené súboje a adrenalínové naháňačky sú kľúčovými prvkami.
  • Silné postavy - prítomnosť silných a presvedčivých postáv je nevyhnutná. Hlavné postavy by mali byť charizmatické a schopné zaujať diváka od začiatku až do konca.
  • Vtip a humor - film môže mať aj dávku humoru, ktorý sa prejavuje v replikách postáv, situáciách alebo celkovej nálade.
  • Dobrá réžia - pridáva filmu na kvalite. Rýchle strihy, originálne zábery a šikovná štylizácia scén prispievajú k celkovému dojmu.
  • Nepredvídateľný príbeh - super film by mal mať príbeh, ktorý dokáže diváka prekvapiť a udržať jeho pozornosť. Prirodzene, nemôžu chýbať nečakané zvraty a vyvrcholenie príbehu, ktoré zaujme.

V minulosti sa vo filmovom svete objavili skvosty, ktoré si získali srdcia mužského publika po celom svete. Medzi takéto najväčšie filmové hity patrí napríklad The Dark Knight z roku 2008, kde brilantný Heath Ledger predviedol nezabudnuteľný výkon ako Joker. V roku 2010 režisér Nolan opäť zaujal svojich fanúšikov so sci-fi thrillerom Inception, ktorý okrem originálneho príbehu ponúkol aj výborné vizuálne efekty.

Medzi ďalšie perly patria Mad Max: Fury Road z roku 2015 - postapokalyptický akčný film, ktorý diváka ihneď pohltil svojou nekompromisnou akciou a vizuálnou nádherou. A samozrejme, nemôžeme zabudnúť na oku lahodiaci epický príbeh Gladiator z roku 2000, v ktorom Ridley Scott uviedol do života vzburu a pomstu v starovekom Ríme s Russellom Croweom v hlavnej úlohe.

My sme pre vás pripravili zoznam ďalších super filmov a seriálov, ktoré potešia široké mužské publikum. Samozrejme, všetko je dostupné aj na streamovacích platformách.

Tenet (2020)

tenet

Sci-fi thriller, ktorý ponúka divákovi unikátny pohľad na čas a priestor. A to spolu s komplexným príbehom, ktorý nenecháva priestor na nudu. Film vás zaujme nielen svojou originalitou čo sa týka konceptu času, ale aj svojím vizuálom a ohromujúcimi efektmi. A herecké obsadenie s Johnom Davidom Washingtonom a Robertom Pattinsonom pridáva na dynamike a charizme.

Tento film nie je len dobrodružstvom, ale aj výzvou mysle, ktorú ocení každý filmový nadšenec.

Kde sledovať Tenet?

 

Nobody (2021)

obody

V tomto akčnom trháku sa môžete tešiť na nekompromisný adrenalínový zážitok s výrazným podpisom režiséra Ilya Naishullera. Hlavnú postavu (Bob Odenkirk) ocenia fanúšikovia dynamických a brutálnych akčných scén. Film ale vyniká aj kombináciou vtipu, sarkazmu a surovej fyzickej sily, pričom sa odlišuje od bežných akčných štandardov.

V neposlednom rade Odenkirkova presvedčivá transformácia do úlohy nevýrazného otca rodiny, ktorý sa mení na nezastaviteľného bojovníka, prináša osviežujúcu perspektívu do žánru akčných filmov. Pre tých, čo hľadajú mix komédie, napätia a skvelých bojových scén, je Nobody neodolateľným výletom do sveta hrdinskej odvahy.

Kde sledovať Nobody?

 

Extraction (2020, 2023)

extraction

Prvý diel tejto akčnej megabomby bol natočený v roku 2020 a okamžite zaujal svojou intenzitou a štýlovo natočenými akčnými scénami. Hlavnú úlohu neohrozeného zabijaka si zahral Chris Hemsworth, a jeho výnimočný herecký výkon rozhodne pridal filmu grády.

Film tiež vyniká svojou atmosférou a autentickým zobrazením exotických miest, keďže sa príbeh odohráva v mestskej džungli Dháky (Bangladéš). Dejová linka sa tu rozvíja v rámci neľútostnej misie na záchranu uneseného syna zločineckého bossa. Samozrejme, nájde sa tu aj napätie a veľká dávka dobrodružstva. Dobrou správou je, že v roku 2023 vyšlo voľné pokračovanie, v ktorom si elitný zabijak bude musieť poradiť s gruzínskym väzením.

Kde sledovať Extraction?

 


The Mandalorian (2019 - súčasnosť)

mandalorian

V súčasnosti veľmi populárny sci-fi seriál, ktorý zasahuje do epického vesmíru Star Wars. Rozhodne si tu užijete úžasnú kombináciu pútavého príbehu, nečakaných zvratov, vizuálnej nádhery a charizmatických postáv. Seriál sleduje tajomného lovca odmien, známeho ako Mandalorian, a to v jeho dobrodružstvách po odľahlých končinách galaxie.

Seriál tiež zavádza nezabudnuteľné postavy, vrátane rozkošného Yody (Baby Yody), čo pridáva na šarme a prispieva k jeho celkovému úspechu ako obľúbeného diela nielen pre fanúšikov sveta Star Wars, ale aj pre široké divácke publikum.

Kde sledovať The Mandalorian?

 

Na čom si užiješ skvelý filmový a seriálový zážitok na streame so super obrazom v 4K?
Kúp si certifikovaný Android TV box s nastavením v cene, v našej ponuke máme na výber desiatky modelov. Pozri celú ponuku >


 Mortal Kombat (2021)

mk

Akčný film, ktorý diváci ocenia pre svoju energickú a brutálnu podstatu, vernosti populárnej hernej sérii a pre impresívne bojové sekvencie. Film prináša do života ikonických bojovníkov z herného sveta v štýlových súbojoch, ktoré sú plné krvavých efektov a výnimočných vizuálnych prvkov. Herecké obsadenie, vrátane Joea Taslima a Hirokiho Sanady, pridáva autenticitu postavám a ich bojovým schopnostiam, čo prispieva k celkovému pozitívnemu dojmu z filmu.

Okrem akcie film ponúka aj zaujímavý príbeh, ktorý sa sústredí na boj medzi mocnými frakciami a vyvolenými bojovníkmi, ktorí sú povolaní brániť Zem. Mortal Kombat tak ponúka poriadnu dávku akcie, nostalgie a vizuálneho pôžitku nielen pre milovníkov bojových hier.

Kde sledovať Mortal kombat?

 

Rebel Moon: Part One – A Child of Fire (2023)

rebel moon

Tento film rozdelil divákov na dva tábory. Jedná časť ho miluje, druhá zatracuje. V každom prípade však za pozretie určite stojí. Tomuto projektu nechýba impozantná výprava, epické bitky, vizuálna nádhera a príbeh, ktorý nenudí. Ten sa zameriava na postavu Child of Fire a jej úlohu v revolte proti tyranskému impériu. Na jar 2024 je už pripravená druhá časť, ktorá sľubuje ešte viac akcie. Napraví si režisér Zack Snyder reputáciu? Uvidíme.

Kde sledovať Rebel Moon?

 


Hereditary (2018)

hereditary

Hororový film, ktorý mužské publikum zaujme svojou temnou atmosférou, inovatívnym prístupom k žánru a vynikajúcimi hereckými výkonmi. Réžia Ariho Astera je výrazná svojím nekompromisným prístupom k vizuálnym a emocionálnym aspektom príbehu. Film tiež vyniká svojou schopnosťou budovať napätie postupne až do chvíle, kedy sa príbeh stáva nezvratným.

Hereditary je tiež vyzdvihovaný pre svoju schopnosť prelomiť konvenčné hranice hororového žánru a ponúknuť divákom niečo nové a nečakané. Film sa vyhýba klišé, pričom zaujímavým spôsobom (nadprirodzené prvky) zasahuje do temných hĺbok rodinnej histórie.

Kde sledovať Hereditary?

 

Army of the Dead (2021)

army

Akčný hororový film režírovaný Zackom Snyderom, ktorý diváci ocenia pre svoju nekompromisnú kombináciu zombie námetu, akcie a napätia. Film sa zameriava na skupinu nájomných zabijakov a jedného talentovaného zlodeja, ktorí sa vydávajú do postapokalyptického Las Vegas, aby tu vykonali nebezpečnú lúpež.

Snyder tu pridáva do žánru hororu svoj charakteristický štýl a výrazné vizuálne efekty, čím vytvára dynamický a vizuálne pôsobivý filmový zážitok.

Kde sledovať Army of the Dead?

 

The Invisible Man (2020)

the invisible man

Psychologický hororový film, ktorému nechýba napínavá atmosféra, pôsobivé herecké výkony a inovatívny prístup k príbehu. Réžia Leigha Whannella buduje napätie postupne, čo zanecháva divákov v neustálom očakávaní a strachu. Elisabeth Moss (hlavná úloha) tu predviedla výnimočný herecký výkon. A to hlavne v súvislosti s prenosom paranoje postavy smerom k divákovi.

Kde sledovať The Invisible Man?

 


Black Adam (2022)

black adam x1

Black Adam predstavuje vysokooktánový akčný superhrdinský film, ktorý zaujme svojim epickým príbehom, temnou atmosférou a hereckým titánom Dwaynom „The Rock“ Johnsonom v hlavnej úlohe. Film sa zameriava na jedného z najkomplexnejších antihrdinských charakterov v DC komiksoch, Black Adama, a ponúka zaujímavé vysvetlenie jeho pôvodu a motivácie. O zábavu a akciu je tu postarané.

Pre fanúšikov komiksov a milovníkov superhrdinských filmov je Black Adam jedinečným prírastkom do DC Extended Universe.

Kde sledovať Black Adam?

 

Luther: The Fallen Sun (2023)

luther

Seriál Luther je známy svojím temným tónom a originálnym pohľadom na kriminálny svet. A rozhodne vás ani toto filmové spracovanie nesklame. Idris Elba, ktorý tu stvárňuje hlavnú postavu Johna Luthera, sa vracia s rovnako prepracovaným a podmanivým výkonom. Môžete sa tešiť na psychologicky náročné vyšetrovanie a pôsobivú réžiu, čo z tejto temnej kriminálnej drámy robí neodolateľnú voľbu pre tých, ktorí si obľúbili predchádzajúce seriálové sezóny.

Kde sledovať Luther?

 

Ostaňte s nami v kontakte, pridajte si nás na Facebook, kde sa o novinkách dozviete najskôr, sledujte nás na TwitteriInstagrame, či Tik-Toku, alebo sa prihláste na odber nášho newsletteru.   

Hodnotenie článku

5.0/5 hodnotení (3 volieb)

Zdieľajte článok

Autor textu

Napísať komentár

Komentujete ako hosť.

Nemáte ešte účet ? Zaregistrujte sa!

Prihláste sa do svojho účtu