Dobré noviny
FOTO: V Tatrách vyrástol najväčší snežný labyrint na svete. Unikátnu atrakciu doplnili aj novinky
Romana Mináriková
Romana Mináriková

FOTO: V Tatrách vyrástol najväčší snežný labyrint na svete. Unikátnu atrakciu doplnili aj novinky

— Foto: snowlandia.pl

Jedinečná atrakcia priťahuje množstvo Slovákov.

V prípade, že patríte medzi milovníkov snehu a zábavy, možno vás zaujme tento krásny unikát. Nachádza sa na poľskej strane Tatier, len pár minút slovenských hraníc a patrí mu prívlastok najväčšieho snežného labyrintu na svete. Tvorcovia si tento rok pre návštevníkov pripravili aj zaujímavú novinku.

Zápis do Guinessovej knihy rekordov

Labyrint zo snehu a ľadu na úpätí skokanského mostíka Wielka Krokiew vyrastá už od roku 2016 a veľmi rýchlo získal zápis do Guinessovej knihy rekordov. Keďže podmienkou na jeho vybudovanie sú mínusové teploty, fanúšikovia tento rok čakali o niečo dlhšie.

Labyrint v Zakopanom aj tento rok dosiahol rozlohu 3 000 metrov štvorcových, vďaka ktorým nesie prívlastok najväčšieho nielen v Tatrách, ale aj na celom svete. Medzi dvojmetrovými stenami snežného labyrintu v Park Snowland Zakopane sa môžete stratiť v čase od 10:00 do 20:00.

Jaskyňa spiacich rytierov

Okrem populárneho labyrintu v komplexe nájdete iglu s ľadovými sochami, náučný tatranský park a užiť si môžete aj sánkovačku na tobogánovom kopci. Tohtoročnou novinkou je tzv. „Jaskyňa spiacich rytierov," teda interaktívna šou v spoločnosti tatranských legiend či skutočného rytiera v oceľovom brnení.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SNOWLANDIA (@snowlandia_zakopane)

Celý komplex je dostupný v čase od 10:00 do 20:00 a na vstupenku si treba pripraviť 35 zlotých (8 eur), zľavnená je o päť zlotých lacnejšia. Výhodné sú aj rodinné lístky alebo kombinované s inými atrakciami. Tie sú totiž spoplatnené samostatne.

Už ste čítali?