Ako vybrať módne dievčenské kabáty?

Janko ferlic olt8gqzqlhw unsplash.jpg
Foto: unsplash.com

Ani počas zimy by sme nemali zabúdať na to, že oblečenie by malo byť nielen teplé, ale tiež módne. Každá mladá dáma totiž ocení, keď sa bude môcť obliecť do štýlového dievčenského kabáta. Ako však vybrať ten najlepší kúsok? Máme pre vás niekoľko praktických rád a tipov.

Vôbec neplatí, že zimné bundy a kabáty by sme mali kupovať pred začiatkom sezóny. Práve naopak, aj v strede či na konci zimy si môžete zaobstarať nový kúsok, ktorý vás zahreje a dodá vašim outfitom do chladného počasia skvelý šmrnc. To isté platí o dievčenských kabátoch, ktoré na trhu nájdete v rôznych strihoch, farbách a prevedeniach.

Na čo sa zamerať pri výbere dievčenského kabáta?

Dievčenské kabáty by mali v prvom rade vždy dobre sedieť na postave. Správna by mala byť ich dĺžka aj šírka, pričom je dôležité myslieť na to, že pod zimnú bundu patrí aj niekoľko ďalších vrstiev oblečenia. Preto zabudnite na upnuté a napasované modely, v tých by žiadnemu dievčaťu nebolo pohodlne. Ideálne sú dlhšie strihy pod zadok, ktoré zabezpečia ešte viac tepla a komfortu. Do veľkej zimy vyberajte prešívané bundy a kabáty, poprípade stavte na parky s membránou, respektíve s vodeodolnou vrstvou. Pri výbere strihu a veľkosti zvážte tiež individuálne potreby, medzi ktoré patria voľnočasové aktivity. Nezabudnite, že všeobecné odporúčanie, ktoré sa osvedčilo, je vybrať zimný kabát vždy o číslo väčší oproti bežnej veľkosti.

Pokiaľ hľadáte kabáty pre dievčatá do každej zimy, zvážte materiál. Skvelou voľbou sú syntetické výplne aj páperie, no teplotnú izoláciu zabezpečí tiež vlna. Vyberajte kúsky, ktoré sú vodeodolné a vetruvzdorné. Pridanou hodnotou budú aj hlboké vrecká, odnímateľná kapucňa či skrytý zips.

Miguel sinisterra fnujeyfvax0 unsplash.jpg

Trendy modely dievčenských kabátov

Vyššie smie uviedli postup, ako vybrať funkčný dievčenský kabát, ktorý zahreje. No veľmi dôležité je tiež siahnuť po trendy modeli, v ktorom sa každé dievča bude cítiť výnimočne. Dizajn ide ruka v ruke s komfortom, na to netreba zabúdať. Aktuálne sú veľmi šik dievčenské parky v rôznych farbách, ktoré majú jemné prešívanie. Čo tak siahnuť po parke v kaki farbe, doplniť ju ružovou čiapkou a ružovými snehulami a vyraziť do školy či do parku s kamoškami?

Pokiaľ zháňate dievčenský kabát v nadčasovom prevedení, najlepšou voľbou bude prešívaný zatepľovací kabát v jednej farbe s dĺžkou pod zadok. Takýto strih nikdy nevyjde z módy, pričom každé dievča si ho bude môcť obliecť na akúkoľvek príležitosť. Premýšľate nad farbou? Berte do úvahy zvyšok šatníka. Ak v ňom prevládajú zemité farby a jednoduché strihy, vyberte bundu vo výraznej farbe, napríklad v ružovej. Naopak, ak v šatníku prevládajú farebné nohavice, pestré čiapky a čižmy, siahnite po kúsku v tmavej, napríklad v šedej či tmavomodrej farbe.

Informačný servis

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom