Prečo investovať do nehnuteľnosti

Rozumne investovať financie tak aby sa vám zúročili nemusí byť problém. Možností kde investovať je niekoľko. Niekde môžete prerobiť a niekde aj veľmi slušne zarobiť. Pokiaľ hľadáte investíciu, v ktorej sa vaše peniaze zhodnotia skúste investovať do nehnuteľnosti.


Možnosti investovania

Najznámejšou a asi aj najstaršou investíciou je investícia do zlata. Zlato je drahý kov, ktorý si drží svoju hodnotu stále. Táto investícia vám pomôže udržať hodnotu peňazí ale veľa na nej nezarobíte. Ďalšou komoditou, do ktorej sa dá investovať sú diamanty. Pravdou je, že hodnota týchto lesklých kamienkov stále rastie. Aj keď táto investícia vyzerá sľubne tou najlepšou je investícia do nehnuteľnosti. Prečo?

Pasívny príjem – prenájom nehnuteľnosti

Ak sa rozhodnete kúpiť byt môžete ho prenajímať. Prenájom vám pokryje výdavky, ktoré s bytom súvisia (nájom, internet, voda, kúrenie, splátky hypotéky, ...) a zvyšok tvorí váš príjem. Pokiaľ máte jeden byt asi tento príjem nebude vysoký, pokiaľ ale máte nehnuteľností viac môže to byť celkom slušná suma.

Vlastník nehnuteľnosti

Aj keď byt alebo rodinný dom prenajímate ste jeho vlastníkom. Každým rokom cena nehnuteľností rastie a týka sa to samozrejme aj vašej nehnuteľnosti. Dajte si ale pozor. Pokiaľ nehnuteľnosť nie je udržiavaná jej cena klesá.

Pokiaľ chcete aby vaša nehnuteľnosť zarábala a vaša investícia sa oplatila je dobre si vybrať nehnuteľnosť. Novostavba v lukratívnej štvrti najlepšie v Bratislave je ideálnym typom investície do nehnuteľnosti. Nemusíte sa obávať, nehnuteľnosť, akú sme práve opísali sa dá stále nájsť. Viac informácií o nehnuteľnosti nájdete tu.


House flipping

Investovanie do novostavby je vhodné pre ľudí, ktorí majú v pláne si nehnuteľnosť ponechať a chcú mať z nej aj pasívny príjem. Ďalší spôsob investovania má aj názov house flipping. Základ tejto investície je pomerne jednoduchý. Kúpite staršiu lacnú nehnuteľnosť, ktorú zrekonštruujete a následne ju predáte, samozrejme aj s prirážkou. V tomto prípade ale musíte počítať aj s daňou, ktorú z predaja nehnuteľnosti budete musieť odviesť. Daň nemusíte odvádzať ak ste majiteľom nehnuteľnosti 5 a viac rokov.

Rizikom pri tomto type investície je riziko, že váš rekonštrukcia vyjde drahšie. Cena stavebného materiálu môže ísť hore behom pár dní až týždňov a vám sa môže rekonštrukcia výrazne predražiť. Výsledná cena bytu môže byť nakoniec tak vysoká, že ho za tú sumu nepredáte.