Dobré noviny
Aj malé môže byť krásne. Slovenský drahokam svieti v prestížnom rebríčku najkrajších miest v Európe
Romana Mináriková
Romana Mináriková

Aj malé môže byť krásne. Slovenský drahokam svieti v prestížnom rebríčku najkrajších miest v Európe

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. — Foto: TASR, Google Maps

​Týchto desať drahokamov dokazuje, že aj malé môže byť krásne, uvádza Forbes.

Ak niekto pochybuje o kráse Slovenska, mal by svoje zmýšľanie prehodnotiť. Renomovaný časopis Forbes totiž zostavil rebríček najatraktívnejších malých miest v Európe a neobišli ani našu krajinu. V rebríčku miest, ktorým by mali dať cestovatelia šancu, svieti aj nenápadné mestečko na severovýchode Slovenska.

Malé môže byť krásne

Vždy budeme mať Paríž a Amsterdam, Berlín a Rím. Ale srdce Európy sa často nachádza v malých mestách, nielen v rušných hlavných mestách. Týchto desať drahokamov dokazuje, že aj malé môže byť krásne," uvádza Forbes dôvody, prečo sa rozhodol zostaviť rebríček tých najkrajších malých miest v našich končinách.

Ako prvé v článku spomínajú mestečko našich susedov, ktoré je zapísané aj v zozname UNESCO - Český Krumlov. Redaktori chválili najmä jeho historickú architektúru, krásne záhrady a najväčší stredoveký hradný komplex v strednej Európe.

V rebríčku majú svoje miesto tiež mestá ako Ericeira v Portugalsku, talianske mesto Bolsena, Hall in Tirol v Rakúsku, španielske mesto Ronda, no nechýba ani Slovensko.

Článok pokračuje na ďalšej strane:

Časť 1 / 2

SLEDUJTE POZITÍVNE SPRÁVY Z PREŠOVSKÉHO KRAJA NA FACEBOOKU!

Už ste čítali?