Xiaomi elektromobil
Zdroj: Unsplash.com (Ernest Ojeh, úprava xmobile)

Prvý elektromobil od Xiaomi príde už čoskoro: Vieme, kedy príde do veľkovýroby!

Xiaomi MS11 bude prvý elektromobil z dielne čínskeho giganta, ktorý sa čoskoro začne vyrábať vo veľkom. Máme prvé informácie.

Elektromobilita láka mnohých výrobcov elektroniky a aj smartfónov. Svoj vlastný elektromobil má v budúcnosti údajne predstaviť aj spoločnosť Huawei, ktorá sa aktuálne vracia medzi väčších výrobcov smartfónov. Pred dvoma rokmi však Lei Jun, CEO spoločnosti Xiaomi oznámil, že sa do segmentu elektromobilov púšťa aj on a začne pracovať na svojom prvom vozidle na elektrickú energiu. Teraz nám portál Xiaomiui prináša prvé informácie o tom, kedy tento elektromobil prejde do veľkovýroby, čo bude znamenať, že ho čoskoro uvidíme aj na cestách. Kedy to teda bude a môžeme očakávať elektromobily z dielne čínskeho giganta aj v Európe? To si teraz prezradíme v našom článku.

Xiaomi začne s veľkovýrobou svojho elektromobilu

Xiaomi MS11, tak má znieť označenie prvého elektromobilu z dielne čínskeho giganta. Viaceré úniky už poukazovali na to, že sa toto vozidlo testuje aj v premávke a nedávno dokonca niektoré úniky potvrdili aj to, že sa na ňom prevážal aj sám Lei Jun s viceprezidentom spoločnosti, Lu Weibingom. Oficiálne predstavenie prvého elektromobilu z dielne čínskeho giganta už nie je ďaleko, pričom najnovšie informácie aj poukazujú na začiatok veľkovýroby tohto vozidla.

Prvý elektromobil od Xiaomi by sa mal začať vo veľkom vyrábať už budúci rok. Jeho predstavenie by rovnako mohlo prebehnúť už budúci rok, pričom by to bolo len tri roky po tom, čo spoločnosť ohlásila práce na takomto vozidle. Nemôžeme sa tomu ale čudovať, Lei Jun do tohto odvetvia investoval veľké peniaze s víziou úspechu a zisku. A my veríme, že sa spoločnosti podarí presadiť sa aj na tomto trhu.

Čínsky gigant má veľké vízie

Xiaomi sa v oblasti vývoja smartfónov a ďalšej inteligentnej elektroniky skutočne darí. Aktuálne sa nachádza v TOP 5 výrobcov smartfónov až v 61 krajinách, čo určite nie je málo. Rovnaké vízie má aj na trhu s elektromobilmi a chce sa dostať do TOP 5 výrobcov elektromobilov. Presadiť sa aj v tomto odvetví určite nebude jednoduché, no plány spoločnosti sú jasné a ak sa jej podarí zaujať čínskych fanúšikov, tak pravdepodobne splnenie tohto cieľa nebude nemožné.

Európske predstavenie elektromobilu s označením Xiaomi MS11 zatiaľ neočakávame. Ako sme už spomenuli, pre spoločnosť bude významné to, ako sa prvý elektromobil uchytí práve na domácom trhu. Nevylučujeme ale, že by v budúcnosti Xiaomi mohlo predstaviť svoje elektromobily aj mimo čínsky trh. Predbiehať ale zatiaľ nebudeme, nakoľko tieto informácie nie sú potvrdené.

Kúpili by ste si elektromobil z dielne Xiaomi? A aký máte prístup k elektromobilom, ste fanúšikmi alebo máte radšej klasické spaľováky? Podeľte sa s nami v komentároch!

Mohlo by vás tiež zaujímať